Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Σφοδρή επίθεση Ρέντσι σε Βερολίνο - Θα είναι η Ιταλία η πρώτη χώρα που θα αποχαιρετήσει το ευρώ;

"ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ"  
Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Γερμανίας, εξαπέλυσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, δηλώνοντας πως η «περίοδος που η Γερμανία έδινε μαθήματα στην Ιταλία έχει τελειώσει. Να σχολούνται με τα του οίκου τους».

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της Rai, έσπευσε να προσθέσει με νόημα: «Aν ήμουν ο διοικητής της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας θα ανησυχούσα για τις γερμανικές τράπεζες».
«Η περίοδος κατά την οποία μας έδιναν μαθήματα τελείωσε. Ο Γερμανός διοικητής διέθεσε 247 δισεκατομμύρια ευρώ και εύχομαι να είναι αρκετά για τις τράπεζές τους. Ο διοικητής έχει τόσα προβλήματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί. Όσο λιγότερο ασχολείται με την Ιταλία, τόσο καλύτερα», προσέθεσε ο Ρέντσι.
Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οτι η Ιταλία δεν αντέχει άλλο την γερμανική "μπότα". Ούτε θα αντέξει για πολύ την ευρωζώνη. Και ενισχύει την άποψη αυτών που λένε ότι μπορεί να είναι η πρώτη χώρα που θα εγκαταλείψει το ευρώ. οι πολίτες της στην πλειοψηφία τους δεν το θέλουν και οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας με την παραδοσιακή και ισχυρή βιομηχανία, να πλήττονται από την γερμανική ηγεμονία, θέλουν ένα πιο φτηνό νόμισμα...
Ο Ιταλός Πρωθυπουργός επετέθη και κατά της γειτονικής Αυστρίας για το μεταναστευτικό. Μιλώντας για την πρόθεση της Αυστρίας να αυξήσει τους ελέγχους στο πέρασμα του Μπρένερ και το ενδεχόμενο να στήσει φράγμα, για να αποτραπεί η μεταναστευτική ροή, ο κ. Ρέντσι είπε:
«Αυτή της Αυστρίας είναι προπαγάνδα. Συνεχίζουν μια επικοινωνιακή εκστρατεία- διότι δεν κάνουν τίποτα το συγκεκριμένο- λόγω του ότι βρίσκονται σε προεκλογική περίοδο».
«Η Ιταλία διαθέτει επιτέλους κυβερνητική σταθερότητα και αυτό μας επιτρέπει να εισακουσθούμε σε ότι αφορά το μεταναστευτικό», προσέθεσε.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.