Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Συνελήφθη ο Ανδρέας Μαρτίνης για «μίζα» 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία (upd)

Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»
Συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στην Κηφισιά ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν", Ανδρέας Μαρτίνης, 75 ετών, και η σύζυγος του μετά από ένταλμα της εισαγγελίας Διαφθοράς για απάτη κατ’εξακολούθηση σε βάρος του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν που αφορά «μίζα» 3,2 εκατομμυρίων μάρκων από γερμανική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος τους αφορά απάτη ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ και είναι αποτέλεσμα έρευνας τριών ετών.
Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονται στην δίωξη οικονομικού εγκλήματος και πρόκειται σε λίγη ώρα να οδηγηθούν στην ανακρίτρια διαθφοράς.
Σημειώνεται ότι οι αρχές ερευνούσαν την υπόθεση τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ τα εντάλματα βγήκαν την Δευτέρα κάτω από άκρα μυστικότητα.
Ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε συλληφθεί και πάλι από άνδρες κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μετά από Προκαταρκτική Εξέταση που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών τον Απρίλιο, μαζί με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν - ύψους 1.536.814,64 ευρώ - προς το Ι.Κ.Α.
Μέρος του ποσού σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται να καταβλήθηκε για να αγοραστεί το κτήριο που βρίσκεται δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν και στο οποίο σήμερα στεγάζεται με ενοίκιο ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA.
Η έφοδος των ανδρών της οικονομικής αστυνομίας στο σπίτι του ζεύγους Μαρτίνη μετά το ένταλμα του ανακριτή διαθφοράς Νίκου Τσιρώνη έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο σπίτι του ζεύγους στην Κηφισιά.
Στη συνέχεια το ζεύγος Μαρτίνη οδήγηθηκε στην ασφάλεια όπου και παραμένει μέχρι να οδηγηθεί στις αρμόδιες ανακριτικές αρχές.
 Η έρευνα για τον Ανδρέα Μαρτίνη, ο οποίος έχει πολλές ποινικές εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη, άρχισε πριν από περίπου 1,5 χρόνοι με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Ράικου.
Την έρευνα διενήργησαν οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Γιαννης Δραγατσης και Αντώνης Ελευθεριάνος. Οι δυο εισαγγελείς από τις απαντήσεις αιτημάτων δικαστικής συνδρομής που συγκέντρωσαν και από άλλα αιτήματα διαπίστωσαν  «χορό» εκατομμυρίων με δωροδοκίες προς τον άλλοτε ισχυρό άνδρα του Ερρίκος Ντυνάν. Μάλιστα, μέρος των χρημάτων αυτών καταλήγει στη συνέχεια στην Ελβετία για να καταλήξει στη συνέχεια σε of shore εταιρείες στη  Λιβερία ώστε να χαθούν τα ίχνη.
Συγκεκριμένα, το 1998 η επιτροπή προμηθειών του Ερρίκος Ντυνάν εισηγήθηκε την προμήθεια νοσοκομειακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, (κλίβανους, πλυντήρια, κουζίνες κλπ) και ακολούθησε η σύναψη σύμβασης με την Γερμανική εταιρία Χοσπιτάλια Ιντερνάσιοναλ. Το κόστος της σύμβασης ανέρχονταν στα 12 δισεκατομμύρια δραχμές ( περίπου 36 εκατ. ευρώ).
Ωστόσο, από την εισαγγελική έρευνα διαφάνηκε ότι ο πρώην  πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν εξαπάτησε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για να προτιμηθεί η εταιρία, η οποία μάλιστα υπερκοστολόγησε τη σύμβαση. Το επιπλέον ποσό , σύμφωνα με τις εισαγγελικές εκτιμήσεις, αποτελούσε μίζα προς τον πρόεδρο του νοσοκομείου.  
Πρόκειται για ποσό 3,2 εκατομμυρίων μάρκων, πάνω στο οποίο «πατάει» και η κατηγορία σε βάρος του ζεύγους Μαρτίνη, το οποίο αφού εκταμιεύεται από τους λογαριασμούς της γερμανικής εταιρείας φτάνει σε λογαριασμό του ζεύγους σε Ελβετική Τράπεζα.
Στη συνέχεια τα χρήματα αλλάζουν συνεχώς  λογαριασμούς ενώ το 2001 ένα μέρος των χρημάτων, και συγκεκριμένα 1,1 εκατομμύρια μάρκα καταλήγουν στην off shore εταιρία Στέιτ Εντερπράιζις με έδρα την Λιβερία.
Όπως προέκυψε από τη εισαγγελική ερευνά ιδιοκτήτες της εταιρίας είναι ο Ανδρέας και η Γεωργία Μαρτίνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισαγγελείς διαπίστωσαν πως με το ποσό αυτό ο Ανδρέας Μαρτίνης αγόρασε το κτίριο δίπλα στο Ερρίκος Ντυνάν, το οποίο μεταξύ άλλων στεγάζει και τον τηλεοπτικό σταθμό Μεγκα που ενοικιάζει αυτό τον χώρο. 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.