Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ο Δημοτικό Μαραθώνα για λανθασμένο προγραμματισμό, ολιγωρία και επικίνδυνη αμέλεια

ntropi kai aisxosΜια σκληρή ανακοίνωση για το γνωστό περιστατικό με το φίδι στο 1ο Δημοτικό Μαραθώνα
εξέδωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων στηλιτεύοντας την ολιγωρία και την αδιαφορία των υπευθύνων του δήμου.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Αγαπητοί γονείς και απλοί πολίτες του Δήμου Μαραθώνα,      
 
                Την Πέμπτη 14 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Μαραθώνα ένας μαθητής της δευτέρας τάξης, παίζοντας κατά τη διάρκεια του διαλλείματος στο προαύλιο του σχολείου ανέφερε ότι κάτι τον τσίμπησε στο πόδι. Κινητοποιήθηκαν αμέσως οι δάσκαλοι και η διευθύντρια του σχολείου, ενημερώθηκαν οι γονείς του παιδιού , το οποίο μεταφέρθηκε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού με την υπόνοια τσιμπήματος φιδιού. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε επιτυχώς,χάρη στην έγκαιρη διακομιδή του, το παιδί παρέμεινε μία ημέρα στο νοσοκομείο και την επομένη επέστρεψε στο σπίτι του απολύτως υγιές , έχοντας διαπιστωθεί πράγματι ότι δέχτηκε τσίμπημα φιδιού.
                Όπως όλοι γνωρίζουμε τέτοια εποχή η εμφάνιση φιδιών στον προαύλιο χώρο του σχολείου είναι σύνηθες φαινόμενο καθώς το σχολείο μας συνορεύει με ρέμα με πυκνή βλάστηση , και με κτήματα με γεωργικές καλλιέργειες. Η διευθύντρια του σχολείου μας πριν ένα μήνα και πριν ακόμη αναπτυχθούν έντονα τα χόρτα μέσα και γύρω από το σχολείο, έστειλε στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου σχετικό έγγραφο με την ένδειξη ΕΠΕΙΓΟΝ για τον άμεσο καθαρισμό των χόρτων και την εφαρμογή κατάλληλων σκευασμάτων απώθησης φιδιών. Σε συνεργασία μαζί της ο Σύλλογος Γονέων ζητούσε από τους αρμόδιους συνεχώς την άμεση επέμβασητων συνεργείων του πρασίνου για τον καθαρισμό των χόρτων οι οποίοι μας έλεγαν με βεβαιότητα ότι θα έρθουν μετά από λίγες ημέρες(2-3) καθώς προτεραιότητα τους είναι να καθαρίσουν το δρόμο που θα διεξαχθεί ο ημιμαραθώνιος. Η τελευταία έκκληση έγινε την Παρασκευή 8 Απριλίου και η απάντηση παρουσία των μελών του ΔΣ του συλλόγου ότι με βεβαιότητα σε 2-3 ημέρες το θέμα θα είχε τακτοποιηθεί. Το συνεργείο δεν εμφανίστηκε και την Πέμπτη είχαμε το περιστατικό με το μαθητή. Την επόμενη ημέρα το πρωί εμφανίστηκαν όλοι οι αρμόδιοι και το συνεργείο καθαρισμού του δήμου στο σχολείο και ξεκίνησαν τον καθαρισμό των χόρτων (είχε βρεθεί πια ο χρόνος να το κάνουν και είχαν αλλάξει οι προτεραιότητες..). Στις 12. 15 το συνεργείο αποχώρησε αφήνοντας πίσω τους όγκους των κομμένων χόρτων και μην έχοντας ολοκληρώσει όλα τα τμήματα που είχαμε επισημάνει να καθαριστούν, λέγοντας ότι η δική τους δουλειά τελείωνε εκεί και ότι δεν προλάβαιναν να τα απομακρύνουν. Ίσως πάλι κάτι «πιο σημαντικό» γι΄ αυτούς είχε προτεραιότητα.
                Στόχος μας δεν είναι να εξαπολύσουμε ένα βαρύ κατηγορητήριο και να αποδώσουμε της ευθύνες του περιστατικού αποκλειστικά στους υπεύθυνους του δήμου, καθώς γνωρίζουμε ότι κατοικούμε σε μια γεωργική περιοχή όπου εμφανίζονται φίδια ακόμη και στις αυλές των σπιτιών μας, αλλά είναι μερικές φορές απορίας άξιο να δικαιολογήσεις και να κατανοήσεις την ολιγωρία και την ανευθυνότητα κάποιων ανθρώπων που καταλαμβάνουν διοικητικές θέσεις, που επηρεάζουν όμως άμεσα την καθημερινότητα και την ασφάλεια των πολιτών και κυρίως των παιδιών. Πρέπει μερικές φορές να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια για να πείσεις τους υπεύθυνους να κάνουν γρήγορα και σωστά το αυτονόητο ,να πάρουμε τουλάχιστον όλα τα μέτρα πρόληψης προκειμένου αποφύγουμε τέτοια περιστατικά που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών μας. Πρέπει να καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια για να τους πείσεις ότι είναι μεγαλύτερη ανάγκη να καθαριστεί ένα προαύλιο σχολείου 260 παιδιών, απ΄ ότι η πρασιά ενός πεζοδρομίου.
                Αγανακτισμένοι ως γονείς και ως πολίτες αναλαμβάνουμε πια εμείς την ολοκλήρωση των εργασιών, αφού αυτοί ασχολούνται συνεχώς με άλλα σοβαρότερα θέματα, πιο σημαντικά από την προληπτική ασφάλεια μικρών μαθητών, και τους καταλογίζουμε όχι μόνο λανθασμένο προγραμματισμό και ολιγωρία αλλά και επικίνδυνη αμέλεια.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.