Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Κατίνες και Ξεκατινιάσματα... στο χωριό του Βαρνάβα.

Κάποιοι τοπικοί σύμβουλοι και ακόλουθοι της δημοτικής εξουσίας … παρέα με παραγοντίσκους, αναλώνονται καθημερινά στα φατσουλοβιβλία του Facebook, προβάλλοντας τις φάτσες τους με συνεχείς και ανόητες αναφορές και κοινοποιήσεις (βρισιές & κουτσομπολιά) …χωρίς καμιά απολύτως συναίσθηση σοβαρότητας του κοινωνικού ρόλου που οφείλουν να διαδραματίζουν. Ποιος μπορεί άραγε θα τους πάρει πια στα σοβαρά;
Η Αγία Αικατερίνη υπήρξε μια μορφωμένη και όμορφη νέα γυναίκα που έζησε στην Αλεξάνδρεια στα χρόνια του αυτοκράτορα Μαξιμίνου (τέλη 3ου - αρχές 4ου αι. μ.Χ). Δυστυχώς , λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων , διώχτηκε και καταδικάστηκε σε μαρτυρικό θάνατο.
Η εκκλησία μας τιμώντας την μνήμη της την εορτάζει στις 25 Νοεμβρίου.

Μαζί της γιορτάζουν και οι Κατίνες.....και τα Κατιναριά....
Πού να το φανταζόταν η Αγία ότι το υποκοριστικό και χαϊδευτικό του ονόματός της θα γινόταν συνώνυμο της μικροπρέπειας και του κουτσομπολιού;
Γιατί αυτό ακριβώς είναι μια Κατίνα , ένας χαμηλού επιπέδου , κακοήθης και μικρόψυχος άνθρωπος, που δεν χάνει καιρό να σχολιάζει με κακεντρέχεια τους γύρω του και ειδικά όσους φθονεί. Και φυσικά τους φθονεί , γιατί αντιλαμβάνεται την δική του ανεπάρκεια και αμύνεται επιτιθέμενος....

Οι χειρότερες Κατίνες δεν είναι αναγκαστικά γένους θηλυκού. Υπάρχουν και αρσενικές Κατίνες που επιδίδονται στο σπορ του ξεκατινιάσματος με "αξιοθαύμαστα" αποτελέσματα.

Και μιας και μιλάμε για κατινιές , ας πούμε κάτι και για τα συμπαθή και ομοιοπαθή τσόκαρα...
Δεν μιλάω φυσικά για τα ξύλινα πέδιλα με τον χαρακτηριστικό ήχο στο περπάτημα , αλλά για τους ανθρώπους με ευτελή συμπεριφορά και εμφάνιση.
Έναν άντρα τον λες "Κατίνα" , αλλά "τσόκαρο" όχι. Ομολογώ ότι αυτός ο "τίτλος τιμής" βαρύνει δυστυχώς και κατ' αποκλειστικότητα το γυναικείο φύλο....

Το τσόκαρο είναι πιο θορυβώδες από μια Κατίνα , όπως το αντίστοιχο υπόδημα είναι δύσκολο να κρύψει την παρουσία του....και τη δυσάρεστη αίσθηση που αφήνει σε όσους το ακούσουν!!!!

Και για να φτάσουμε στον απόλυτο βούρκο και την έσχατη κατάντια, ας πούμε κάτι και για τα τσόλια. Τα τσόλια κυριολεκτικά είναι οι κουρελούδες. Πιθανότατα λόγω του φτηνού υλικού από το οποίο είναι φτιαγμένες και της λαϊκής τους καταγωγής ταυτίστηκαν με ανθρώπους χαμηλής "υποστάθμης".

Υποθέτω πως το χειρότερο από τα τρία είναι ένα τσόλι....
Καταλήγοντας λοιπόν ας αναφέρουμε τα παραθετικά της ασχήμιας και της κακοήθειας:
Θετικός: Κατίνα
Συγκριτικός: Τσόκαρο
Υπερθετικός: Τσόλι
----------------
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.