Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Διακοπή Χρηματοδότησης Σχολείων Δήμου Μαραθώνος


Επικείμενη Διακοπή Χρηματοδότησης Σχολείων Δήμου Μαραθώνος- Εφαρμογή Υπουργικής Απόφασης
Έληξε η προθεσμία (29-2-16) που έθετε η Απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Κατρούγκαλος) με Αριθμ. Πρωτ. : ΔΗΔ.Φ. 40/1739/5-6-15,με την οποία σταματάει η κρατική χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών που δεν έχουν αναρτήσει απολογιστικά στοιχεία χρήσης από 01-01-2015 έως 31-12-2015.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας επίκειται η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ) για τους πόρους του 2016. Η εκκρεμούσα υπό κατανομή χρηματοδότηση αφορά πόρους χρήσης του 2015 και θα είναι η τελευταία.
Οι Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Μαραθώνα έχουν να υποβάλλουν απολογιστικά στοιχεία από το 2011 μέχρι και σήμερα.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαραθώνα, έχει επισημάνει επανειλημμένα τον κίνδυνο διακοπής της κρατικής χρηματοδότησης σε όλες τις Σχολικές Επιτροπές που συμμετέχει (ΔΕΠ - Α΄θμια - Β΄θμια), καθώς και στο Δημοτικό Συμβούλιο με σχετικές εισηγήσεις. Επιπλέον, έχει τονίσει ότι η έλλειψη απολογισμών, πέρα από το ότι καθιστά παράνομη τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών, δεν επιτρέπει την υποβολή αιτημάτων για έκτακτες χρηματοδοτήσεις, όπως προβάλλουν άλλοι Δήμοι.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επικείμενη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης για το 2016, θα είναι ολέθρια για την λειτουργία των Σχολείων, ερωτάται η Δημοτική Αρχή να απαντήσει σε τι ενέργειες έχει προβεί, ώστε να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας.
Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Μαραθώνος
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.