Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Τουσκ: Τεστ για την Ευρώπη η στάση μας απέναντι στην Ελλάδα

Άλλη μια λεκτική στήριξη ήρθε για την Ελλάδα καθώς οι πράξεις απέχουν των δηλώσεων.
Αυτή τη φορά η σκυτάλη πέρασε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντησή του στη Βιέννη με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν αναφέρει:
«Η ετοιμότητά μας να σταθούμε δίπλα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια αυτών των δύσκολων ωρών αποτελεί ένα τεστ για τον ευρωπαϊσμό μας, όπως και η επιστροφή στην εφαρμογή της Σένγκεν»
Ωστόσο ο Τουσκ υπογραμμίζει την ανάγκη των αποτελεσματικών συνοριακών ελέγχων, οι οποίοι όσο δύσκολοι κι αν είναι, παραμένουν αναγκαίοι.
Ο ευρωπαίος αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η Ευρώπη πρέπει να αντιμετωπίσει από κοινού τις ανθρωπιστικές επιπτώσεις των επιλογών της και να υποστηρίξει περισσότερο την Ελλάδα:
«Ο αριθμός των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα ανεβαίνει, όχι επειδή θέλουν να κάνουν την Ελλάδα σπίτι τους, αλλά επειδή ελπίζουν ότι από την Ελλάδα θα προχωρήσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Αναφορικά με την Τουρκία δήλωσε ότι η Ε.Ε. είναι έτοιμη να βοηθήσει οικονομικά αλλά θα πρέπει και οι εταίροι της να τηρούν τα συμφωνηθέντα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.