Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι Τούρκοι έπληξαν με πυροβολικό το Χαλέπι - Σαουδαραβικά F-15 στο Ιντσιρλίκ (φωτό)

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ  
Τουρκικά πυρά πυροβολικού έπληξαν στόχους των Κούρδων του YPG στην βάση Menagh και στο χωριό Maranaz έξω από Χαλέπι ενώ ταυτοχρόνως δέκα σαουδαραβικά μαχητικά F-15 (κατά άλλες πηγές Eurofighter) προσγειώθηκαν στην βάση του Ιντσιρλίκ προκειμένου να συμμετάσχουν στις αεροπορικές δυνάμεις που θα πλήξουν από τον βορά την Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε την αποστολή των πρώτων δέκα μαχητικών και στρατιωτικού προσωπικού στην τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ ανακοίνωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ.Τσαβούσογλου.
"Ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι της Σ.Αραβίας ήρθαν στη βάση για αναγνωριστική επίσκεψη. Ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πόσα μαχητικά θα στείλουν" είπε ο Μ.Τσαβούσογλου ενώ πρόσθεσε ότι Τουρκία και Σ.Αραβία θα ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση στην Συρία.
"Αν υπάρχει στρατηγική τότε Τουρκία και Σ.Αραβία θα ξεκινήσουν χερσαίες επιχειρήσεις" τόνισε.
"Σε κάθε συνάντηση δώσαμε έμφαση στην ανάγκη για εκτεταμένη προσανατολισμένη σε εμφανή αποτέλεσμα στρατηγική" ανέφερε.
"Η Σ.Αραβία έχει τονίσει ότι αν είναι απαραίτητο θα στείλει χερσαίες δυνάμεις, έχει δείξει μεγάλη αποφασιστικότητα..." πρόσθεσε.
Ερωτώμενος αν σαουδαραβικά στρατεύματα θα μπουν στην Συρία από την Τουρκία απάντησε:
"Αυτή είναι μια ευχή... Η Σ.Αραβία στέλνει μαχητικά και έχει πει ότι θα στείλει και δυνάμεις για χερσαίες επιχειρήσεις".
"Η κύρια ερώτηση είναι ποιος θα σταματήσει την Ρωσία; Τα Η.Ε; To NATO; Ή οι ΗΠΑ θα πείσουν την Ρωσία";
"Toυρκία και Σ.Αραβία έχουν μία σοβαρή συνεργασία σε στρατιωτικά και αμυντικά ζητήματα όπως και με το Κατάρ. Είμαστε στην ίδια πλευρά όσον αφορά την Συρία. Δημιουργούμε και ενθαρρύνουμε την πρωτοβουλία υπό το Ριάντ για στρατιωτικό συνασπισμό. Αυτό θα περιλαμβάνει στρατεύματα, υπηρεσίες πληροφοριών και άλλα στοιχεία" τόνισε.
"Η συνεργασία μας εγγυάται σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή"..
H πρόκληση αυτή δεν θα μείνει αναπάντητη από την Ρωσία...
Η απάντηση είναι καθοδόν τόνισαν Ρώσοι αξιωματούχοι...
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.