Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Μαραθώνας, όπως θα λέγαμε: «Βυζάντιο!» Γράφει η Βιργινία Μάρκου


Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαραθώνα εξέλεξε νέο πρόεδρο μετά την παραίτηση του κ. Σπύρου Λιβαθινού.
Ολα έγιναν με διαφάνεια και απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες...
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης (αποφεύγω να γράφω «της πλειοψηφίας») προσήλθαν με χαρά, ν' ασκήσουν το δικαίωμά τους, ελεύθερης επιλογής προέδρου.
Πάνω απ' όλα, επιθυμούσαν διακαώς, να μη χαλάσουν χατήρι στον επικεφαλή τους, δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη.
Για ν' αφήσουμε όμως, την πλάκα, η αλήθεια είναι ότι, τίποτα από τα παραπάνω δεν συνέβη -έτσι όπως τα περιγράφουμε- εκτός από το γεγονός ότι, όντως, ο κ. Βάγιος Θανασιάς είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και το μόνο ουσιαστικό αποτέλεσμα, από την όλη διαδικασία, είναι ότι ο κ. Ψηνάκης πήρε κάποιες «ανάσες»!
Αν αναρωτιέστε: «για πόσο ακόμα;» θα σας απαντούσα ως εξής: «να ρωτήσετε τους δημοτικούς συμβούλους της διοικούσας παράταξης».
Με δημόσιο ανακοινωθέν ο κ. δήμαρχος, καταγγέλει παράγοντες της περιοχής «που εποφθαλμιούν την καρέκλα του» (χωρίς, ωστόσο, να τους κατονομάζει) και υπονοεί -εμμέσως πλην σαφώς- ότι για την κατάντια του Δήμου, ευθύνονται τα «συμφέροντα εκείνα» που δεν τον αφήνουν σε ησυχία! Που μυαλό να διοικήσει ο άνθρωπος, με όλους αυτούς γύρω του, που θέλουν το κακό του;...
Εάν υποθέσουμε ότι υπονοεί εκείνους που πιστεύουμε ότι πιστεύει για «εχθρούς» του, έχουμε μία απορία: γιατί ζήτησε και στηρίχτηκε στις δυνάμεις τους, προκειμένου να εκλεγεί, αφού δεν τους εμπιστεύοταν;
Και μη μας πει τώρα, ότι, τότε τους θεωρούσε αξιόπιστους, αλλά γελάστηκε!.. Γιατί, όλοι γνωρίζουμε ότι, την επομένη του εκλογικού αποτελέσματος, τους... έστειλε από εκεί που ήρθαν!
Και μία δεύτερη απορία: γιατί απλά, δεν εξηγεί κάποιος, στον κ. Ψηνάκη ότι, αν άφηνε τα πάντα κατά μέρος, κι επικεντρωνόταν στα προβλήματα της περιοχής, τότε θα είχε το λαό στο πλευρό του, και ουδείς θα είχε τη δύναμη να τον «βλάψει» ή να του «κλέψει» την καρέκλα!
Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν με παγερή αδιαφορία τις διάφορες πολιτικές (ή μικροπολιτικές;) διαδικασίες (εναλλαγές αιρετών σε διοικητικές θέσεις κ.λ.π.) αφού το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ στον τόπο, παραμένει!
Προφανώς, οι δημότες, δεν δίνουν δεκάρα για τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες, τις ρουφιανές, τα πισώπλατα μαχαιρώματα, και τα κουτσομπολιά στα οποία αρέσκεται τόσο, ο Ηλίας Ψηνάκης, ως άλλος βυζαντινός αυτοκράτωρ!!! Οπως επίσης, οι δημότες αδιαφορούν, τόσο για τις εκκεντρικότητες και ιδιορυθμίες του, όσο για τις φοβίες και τις ανασφάλειές του!
Το χειρότερο δε, για αυτόν, είναι ότι, μέσα στη... «σκοτοδίνη» του μυαλού του, δεν είναι σε θέση ν' αντιληφθεί ότι, ο ίδιος είναι εκλεγμένος και όχι... εστεμμένος!
Και ότι, όποτε αποφασίσει μία ομάδα έστω (αν όχι στο σύνολο) δημοτικών του συμβούλων να τον ανατρέψει (δύσκολο να τον αντέξει ο Μαραθώνας, άλλα τρία χρόνια, για δήμαρχο) θα μπορούσε να το επιτύχει.
Ασε που, με αυτόν τον τρόπο, θα είχαν ακόμα -οι εν λόγω δημοτικοί σύμβουλοι- ελπίδες να «διασωθούν» πολιτικά, από την κατακραυγή των ψηφοφόρων!
Υ.Γ1.: Οπου φύγει – φύγει, οι κάτοικοι του Βαρνάβα, έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους, σε αλλαγή του Καλλικράτη, σε ό,τι αφορά στην προσκόλληση του τόπου τους, στο Δήμο Μαραθώνα! Οπου φύγει – φύγει, από τη Διοίκηση Ψηνάκη!
Υ.Γ2.: Ασχετα με τα πολιτικά, ως άνω, συμπεράσματα, σε σχέση με τις διαδικασίες για την εκλογή προέδρου, προσωπική μου άποψη είναι ότι ο κ. Θανασιάς θα είναι ένας υποδειγματικά αντικειμενικός πρόεδρος, και απόλυτα προσηλωμένος στο συμφέρον των δημοτών! Η σύντομη θητεία του, ως αντιδήμαρχου, μας δίνει το δικαίωμα να πιστεύουμε ότι διαθέτει, και τις γνώσεις, και την όρεξη και την θέληση, για το καλύτερο δυνατόν, που περνάει από το χέρι του!
Ολόψυχα του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.