Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων – Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή του κόσμου

apergia 2
Πάνω από 50.000 διαδηλωτές παίρνουν μέρος στις πορείες που γίνονται κατά της Κυβέρνησης και του νέου ασφαλιστικού. Η συμμετοχή του κόσμου στα συλλαλητήρια ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όπως και τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία.


Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο από τις απεργιακές συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν από την Ομόνοια - πλατεία Κλαυθμώνος, για να καταλήξουν έξω από τη Βουλή. Το πιο χαρακτηριστικό σύνθημα που ακούγεται είναι: «Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή, να δούμε στα ελικόπτερα, Αλέξη, ποιος θα μπει»
Ποσοστά καθολικής συμμετοχής πλησίασε το κλείσιμο των καταστημάτων στην σημερινή απεργία, όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος και η Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας.
apergia 8
Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την δυναμική συμμετοχή των μικρομεσαίων της αγοράς στo συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε σήμερα 4 Φεβρουαρίου στην οδό Μητροπόλεως, έξω από το κτίριο της ΕΣΕΕ και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους για συνέχιση διεκδίκησης των αιτημάτων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο επόμενο κρίσιμο τρίμηνο:
«Η σημερινή παρουσία τόσων εμπόρων και επαγγελματιών στο συλλαλητήριο των μικρομεσαίων της Αθήνας αλλά και σε αντίστοιχα σε όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κλάδος μας έχει φτάσει στο "μη περαιτέρω". Ευελπιστούμε ότι οι ιθύνοντες θα αφουγκραστούν τη φωνή των μικρομεσαίων της αγοράς και θα πράξουν τα δέοντα» όπως υπογραμμίζουν η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ.
Στην απεργία συμμετέχουν η ΓΣΕΒΕΕ(επαγγελματοβιοτέχνες) και ΕΣΕΕ(έμποροι) οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στη Μητροπόλεως μπροστά στα γραφεία της ΕΣΕΕ στις 11:00. Συμμετέχουν, επίσης, ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί και φαρμακοποιοί αλλά και συνολικά ο επιστημονικός κλάδος (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, φοροτεχνικοί).
Επίσης, απεργούν ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ νέα 48ωρη απεργία εξήγγειλε η ΠΝΟ-ΝΑΤ με την κινητοποίηση να αρχίζει στις 6 το πρωί της Πέμπτης και να ολοκληρώνεται στις 6 το πρωί του Σαββάτου (6 Φεβρουαρίου).
Στην απεργία συμμετέχουν, ακόμη, η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, οι οδηγοί ταξί και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες οι οποίοι ενισχύουν τα μπλόκα.
apergia 9
Το καθολικό αίτημα των κινητοποιήσεων είναι να αποσυρθεί το σχέδιο για το ασφαλιστικό το οποίο, όπως υποστηρίζουν, καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης και οδηγεί σε νέες μειώσεις των συντάξεων.
Πώς κινούνται σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς
Στη σημερινή 24ωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιδρώντας στην επικείμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.
Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα είναι τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, τα τρόλει, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τα ταξί.
Το μετρό θα λειτουργεί από τις 10 π.μ έως και τις 4 μ.μ., ενώ τα λεωφορεία και το τραμ θα κινηθούν από τις 9.π.μ. έως και τις 9 μ.μ. Σημειώνεται, πως τις ώρες λειτουργίας του μετρό δε θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας προς αεροδρόμιο και αντίστροφα.
Υπενθυμίζεται ότι σε απεργία διάρκειας προχωρούν οι ιδιοκτήτες των περίπου 32.000 φορτηγών και βυτιοφόρων Δημοσίας Χρήσεως.
apergia 7
Ακυρώσεις πτήσεων της Olympic Air
Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται σήμερα, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.
Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00. Αναλυτικότερα, ακυρώνονται τα σκέλη πτήσεων, ως κάτωθι: ΟΑ 062 Αθήνα - Πάρος, ΟΑ 063 Πάρος - Αθήνα, OA 040 Αθήνα - Μήλος, ΟΑ 041 Μήλος - Αθήνα, ΟΑ 012 Αθήνα - Κάλυμνος, ΟΑ 013 Κάλυμνος - Αθήνα, ΟΑ 030 Αθήνα - Λέρος, ΟΑ 031 Λέρος - Αθήνα, ΟΑ 036 Κως - Κάλυμνος, OA 036 Κάλυμνος - Λέρος, ΟΑ 036 Λέρος - Αστυπάλαια, ΟΑ 021 Αστυπάλαια - Αθήνα, ΟΑ 016 Αθήνα - Ικαρία, ΟΑ 017 Ικαρία - Αθήνα, ΟΑ 054 Αθήνα - Κύθηρα, ΟΑ 055 Κύθηρα - Αθήνα.
Συμμετοχή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων στην απεργία
Συμμετοχή στη  απεργία ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ). Οι πρατηριούχοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό, την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την καθετοποίηση της αγοράς.
apergia 6
Ματαιώνονται δύο παραστάσεις του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
Δεν θα πραγματοποιηθούν  σήμερα Πέμπτη οι θεατρικές παραστάσεις «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Ο γάμος του Φίγκαρο» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού, όσοι θεατές έχουν προμηθευτεί εισιτήρια για τον «Γάμο του Φίγκαρο» για τις 4/2 μπορούν να παίρνουν θέσεις στην ίδια τιμή στην οποία είχαν αγοράσει το εισιτήριό τους, για οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία επιθυμούν έως το τέλος των παραστάσεων (Κυριακή 7/2/2016).
apergia 4
Επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο
Ένας δημοσιογράφος που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις δέχθηκε επίθεση από αγνώστους στην οδό Πατησίων.
dimosiografos1-500
Πρόκειται για τον Δημήτρη Πέρρο, δημοσιογράφο που καλύπτει αστυνομικό ρεπορτάζ για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84. Άγνωστοι, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με γροθιές και κλοτσιές. Συνάδελφοι που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο κάλεσαν ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.
dimosiografos-500
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.