Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


2016-02-11 21:35

    Τα όσα τον τελευταίο καιρό συμβαίνουν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνος είναι πρωτοφανή και δραματικά.

    Η Δημοτική Αρχή, με έναν πρωτοφανή παροξυσμό ανασφάλειας περί την άσκηση της "εξουσίας της", συντηρεί διά πράξεων και παραλείψεών της ένα κλίμα αυταρχισμού και εμπάθειας, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτόν να διατηρήσει επίπλαστες πλειοψηφίες....

    Από την αρχή της θητείας του ο Δήμαρχος Ηλίας Ψηνάκης, με την ανοχή των μελών της Παράταξής του, μετέτρεψε τις; συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου σε Επιθεωρήσεις γέλιου, υποβαθμίζοντας τον θεσμικό ρόλο του ανώτατου θεσμικού οργάνου του Δήμου μας.

    Ως Δημοτική Παράταξη, η "ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ" και ο επικεφαλής της Νίκος Χατζηγιάννης ανεχτήκαμε με περισσή υπομονή τις φαρσοκωμωδίες του Επικεφαλής του "θιάσου" Ηλία Ψηνάκη, θεωρώντας καθήκον μας και υποχρέωση να διατηρήσουμε έναν minimum επιπέδου και να μην παρασυρθούμε στο βάραθρο των χυδαιοτήτων και της υβρεολογίας του θιασώτη.

    Αποφύγαμε να οδηγήσουμε τον κ. Ηλία Ψηνάκη ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, ενώ μπορούσαμε να το πράξουμε με ευχέρεια και άνεση. Και τούτο διότι είναι πάγια η θέση του επικεφαλής μας Νίκου Χατζηγιάννη ότι οι πολιτικές διαφορές δεν πρέπει να ποινικοποιούνται αλλά να επιλύονται δημοκρατικά με επιχειρήματα, διάλογο και πολιτικές θέσεις.

    Τονίσαμε σε όλους τους τόνους, τόσον εντός της αιθούσης του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και με δελτία τύπου, ότι η χυδαιότητα, οι προπηλακισμοί, οι θεατρινισμοί και η εν γένει υποβάθμιση του θεσμού δεν μας εκφράζει και δεν αρμόζει στον θεσμικό μας ρόλο.

    Ζητήσαμε από τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και από τον ίδιο τον Ηλία Ψηνάκη να σοβαρευτούν και να αντιμετωπίσουν τους ρόλους τους με αξιοπρέπεια και ευθύνη, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε συνθέσεις και άρα λύση των προβλημάτων της πόλης μας.

    Καταλάβαμε σύντομα ότι δυστυχώς οι διαδρομές μας με τον Ηλία Ψηνάκη ήταν εντελώς παράλληλες και άρα αδύνατον να συνατηθούν πουθενά.

    Θεωρήσαμε παραταύτα ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας θα στέκονταν στο ύψος των περιστάσεων και θα προστάτευαν ως όφειλαν το κύρος και την αξιπιστία του θεσμού που υπηρετούν, απαλλαγμένοι από προσωπικές αντιπαραθέσεις και χαιρεκακίες.

     Σήμερα, όμως, 18 μήνες μετά, με λύπη διαπιστώνουμε ότι η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο !!

    Το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας έχει εκφυλιστεί στα μάτια τόσον των δημοτών μας όσο και της συνείδησής μας.

    Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο, με αποκλειστική ευθύη του Δημάρχου Ηλία Ψηνάκη και άμεση ή έμεση συμμετοχή των δημοτικών συμβούλων της Παράταξής του, έχει γίνει περίγελος στα μάτια των δημοτών, που βλέπουν την πόλη τους να καταρρέει καθημερινά στο βάραθρο των προβλημάτων της.

    Οι συνεδριάσεις έχουν γίνει και αυτές Επιθεωρήσεις γέλιου για το κοινό που παρευρίσκεται εκεί συνεχώς μειούμενο, ακριβώς διότι πλέον και οι "παραστάσεις" είναι πλέον κακές ως προβλέψιμες.

     Όλα αυτά προκαλούν την έντονη δυσφορία και τον προβληματισμό της παράταξής μας και του επικεφαλής της Νίκου Χατζηγιάννη.

    Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και τα προβλήματά τους η Δημοτική Παράταξη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και ο Νίκος Χατζηγιάννης δηλώνουμε την απέχθειά μας σε όσα συμβαίνουν και για τους λόγους αυτούς, σε ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ αποφασίσαμε να ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την προσεχή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 15-2-2016.

    Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία είναι εκ προοιμίου σχεδόν βέβαιο ότι δεν είναι από μόνη της ικανή να αλλάξει τα υπάρχοντα δεδομένα.

    Είναι όμως η πρώτη προειδοποιητική "βολή" πριν τον καταιγισμό των ¨πυρών".

    Η Δημοτική Αρχή καταρρέει καθημερινά.

    Η πόλη μας, ο τόπος μας, παραμένει στάσιμη και αδρανής.

    Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΑ και ο Νίκος Χατζηγιάννης δεν μπορούμε πια (και δεν πρέπει), να επιτρέψουμε αυτή την κατρακύλα.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.