Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό πριν ή μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις 6 Μαρτίου [upd]

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ
Σε έκτακτη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών προχωρά η κυβέρνηση προ της τραγικής κατάστασης που εξελίσσεται για τα εθνικά συμφέροντα με τις απαιτήσεις της Τουρκίας για ανάληψη του επιχειρησιακού ελέγχου του Ανατολικού Αιγαίου.
Σε σχετική ενημέρωση προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 
Τι σημαίνει αυτό: Η κυβέρνηση ειναι σ αδιέξοδο. Γνωρίζει ότι κανένα από τα κόμματα των οποίων θα παρακαθίσουν οι αρχηγοί στο τραπέζι του συμβουλίου έχουν διαφορετική πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος. Αρα μπορούν να συμμετάσχουν και να διαμοιραστούν την ευθύνη, αφού δεν έχουν να πουν κάτι διαφορετικό. Μονά-ζυγά, κερδισμένη, άρα η κυβέρνηση...
Ειδικά αν τα πράγματα χειροτερέψουν, είτε με την ματαίωση της άψιξης του ΝΑΤΟ είτε με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας (και..) στην Τουρκία.
Η συνομιλία έγινε μετά την πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυρία Γεννηματά για το θέμα, επισκεπτόμενη το πρωί της Τρίτης τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο κατέθεσε πρόταση για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. 
Ο κ. Τσίπρας πήρε τηλέφωνο την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με την οποία συμφώνησε ότι το προσφυγικό είναι ένα πολύ μεγάλο θέμα, που πρέπει να αντιμετωπιστεί ανάλογα και της είπε ότι θέλει λίγες ημέρες ακόμα για να δει πώς εξελίσσεται, τονίζοντάς της ότι θα ανταποκριθεί θετικά στην πρότασή της και σκοπεύει να συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ή λίγο πριν ή αμέσως μετά την σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που θα γίνει στις 6 Μαρτίου.
Σημειωτέον ότι νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε Όλγα Γεροβασίλη απαντώντας σχετικά με τη σύσκεψη των αρχηγών είχε σημειώσει ότι ο κ. Τσίπρας μελετά την πρόταση και θα απαντήσει σε επόμενο χρόνο – όπερ και εγένετο λίγες ώρες αργότερα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.