Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Παραίτηση του Προέδρου Δ.Σ. Μαραθώνα, Σπύρου Λιβαθινού: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... διαζυγίου



Την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μαραθώνα, Σπύρος Λιβαθινός, έβαλε τους τίτλους τέλους στην θητεία του, 13 μήνες, περίπου, πριν την λήξη της, με την παραίτηση που υπέβαλε στο σώμα πριν την έναρξη της 2ης για το 2016 Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τι προκάλεσε όμως αυτή την ομολογουμένως αιφνιδιαστική ενέργεια ενός εκ των έμπιστων συνεργατών του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψηνάκη;
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις του Σπύρου Λιβαθινού με τον Ηλία Ψηνάκη, αλλά και με κάποιους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, άρχισαν να εμφανίζονται όταν ο δήμαρχος Μαραθώνα ανακοίνωσε, στην πρώτη παραταξιακή συνεδρίαση του νέου χρόνου, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου, τον ανασχηματισμό της τριετίας 2016-2018 όπου ο κ. Λιβαθινός απουσίαζε, διαφωνώντας με τις επιλογές του κ. Ψηνάκη, όπως απουσίαζε κι από όλες τις υπόλοιπες παραταξιακές συνεδριάσεις από εκεί και πέρα.
Ένα ακόμα σημείο έντονης τριβής, αποτέλεσε η μη υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ του Ηλία Ψηνάκη και των εκλεγμένων μελών του Συνδυασμού ΠΟΛΙΤΕΣ, από τον κ. Λιβαθινό.
Το ποτήρι μετά από όλα αυτά είχε πλέον ραγίσει...
Και έσπασε εντελώς, μετά την άρνηση του Σπύρου Λιβαθινού να εισηγηθεί αλλά και να υπερψηφίσει τον νέο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου που έφερε προς ψήφιση την Πέμπτη (28/1) στο σώμα ο δήμαρχος Μαραθώνα.
Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν η παραίτηση του Σπύρου Λιβαθινού,
Τι μέλλει γενέσθαι όμως απ’ εδώ και πέρα;
Ή ο Ηλίας Ψηνάκης έχει άγνοια κινδύνου και δεν καταλαβαίνει ότι χάνοντας έναν μετά τον άλλον τους στενούς του συνεργάτες, κινδυνεύει να μην μπορεί να περάσει τα σχέδια του και να υλοποιήσει το όραμα του (αν έχει τέτοιο;;;) για τον Μαραθώνα (το κακό σενάριο) ή είναι αποφασισμένος, έστω και με αρκετή καθυστέρηση, α) να βάλει τάξη και να διορθώσει τα κακώς κείμενα στο εσωτερικό της πλειοψηφίας και β) να σηκώσει τα μανίκια και να δουλέψει μαζί με τους αιρετούς συνεργάτες του για την ανασυγκρότηση του ιστορικού δήμου (το καλό σενάριο).
Οψόμεθα...
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.