Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Η αποτρόπαια Άνγκελα Μέρκελ

Η Άνγκελα Μέρκελ ανακηρύχτηκε «Γυναίκα της Χρονιάς» από διάφορα περιοδικά και ιστοσελίδες.
Guy Millière*, Dreuz*
Είναι λογικό. Η ίδια που στηλίτευε, πριν από λίγα χρόνια, τη πολυπολιτισμικότητα και έλεγε ότι ήταν μια αποτυχία, έφερε, κατά το παρελθόν έτος, ένα πολύ σοβαρό πλήγμα στη δυτική κουλτούρα, και επιτάχυνε στην Ευρώπη, αναταραχές που προϋπήρχαν ήδη.
Το έκανε, σκεπτόμενη, ίσως, τη δημογραφία της Γερμανίας, η οποία δείχνει επιτάχυνση της γήρανσης του πληθυσμού και που έχει πάρει διαστάσεις συλλογικής αυτοκτονίας.
Το έκανε επίσης, πιθανώς, υπό την ώθηση των Γερμανών εργοδοτών, οι οποίοι φοβούνται να τους λείψει εργατικό δυναμικό και τη κατάρρευση υπό το βάρος των συνταξιούχων. Και ολαυτό δεν ήταν παρά μια κίνηση πανικού.
Το έκανε επίσης, λέγεται, κινούμενη από μια συμπονετική λογική, την οποία θα έπρεπε να είχε αφεθεί στην αριστερά, και που την ώθησε να δει στην παλίρροια των «μεταναστών», μόνο φτωχούς ανθρώπους των οποίων ήθελε να κατευνάσει το πόνο. Και αυτό βασίστηκε σε ένα γεωπολιτικό όραμα που ανήκει στην απόλυτη ηλιθιότητα.


Δεν μπορούσε να καταλάβει ούτε ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι ούτε τι τους οδήγησε στην Ευρώπη ούτε το πολιτιστικό χάσμα που τους χωρίζει από τη Δύση. 

Το έκανε, λέγεται επίσης, για να αποζημιώσει και να εξαγοράσει συμβολικά το απαράμιλλο έγκλημα που διαπράχθηκε από το Τρίτο Ράιχ εναντίον των Εβραίων της Ευρώπης.
Πώς μπορούσε να σκεφτεί για ένα δευτερόλεπτο να αποζημιώσει και να εξαγοράσει την εξόντωση των Εβραίων της Ευρώπης, φέρνοντας στην ευρωπαϊκή ήπειρο εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους;
Μήπως της έχει στύψει τόσο το μυαλό έτσι ώστε να μυ καταλάβει τι διαφοροποιεί ριζικά τον Ιουδαϊσμό και τον Χριστιανισμό από τη μία πλευρά, και το Ισλάμ από την άλλη;
Σε κάθε περίπτωση, αυτό που έκανε είναι αποτρόπαιο και δικαιολογεί που την αποκαλώ «αποτρόπαια Άνγκελα Μέρκελ».
Οι πράξεις βιασμού και σεξουαλικών επιθέσεων που διαπράχθηκαν στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Γερμανίας τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Στα κέντρα υποδοχής «μεταναστών», εδώ και μήνες, διαπράττονται βάρβαρες πράξεις. Εξίσου βάρβαρες πράξεις διαπράττονται σε νοσοκομεία, κλινικές, φαρμακεία, σιδηροδρομικούς σταθμούς ...
Αυτό που συμβαίνει στη Γερμανία συμβαίνει επίσης και σε άλλες χώρες: η Σουηδία πλήττεται ιδιαίτερα, αλλά δεν είναι η μόνη.
Οι άλλοι Γερμανοί πολιτικοί για Άνγκελα Μέρκελ, όπως ο αξιότιμος δήμαρχος της Κολωνίας δείχνουν Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι μόνο ένοχοι τολμούν να συμβουλεύουν τις γυναίκες να μην φορούν προκλητικά ρούχα και ταξίδια σε ομάδες υιοθετεί μια ομιλία υποβολή.
Η στάση της αστυνομίας και η γερμανική δικαιοσύνη, ο οποίος προσπάθησε αρχικά να μετριάσει και στην πραγματικότητα το νερό προς τα κάτω για μήνες - είναι μια ντροπή.
Η στάση των κορυφαίων γερμανικών μέσων ενημέρωσης, οι οποίοι έχουν κάνει τα πάντα για να φίλτρων τίποτα πριν από την εξεύρεση συγκλονισμένοι από Internet είναι επίσης κρίμα.
Οι δηλώσεις άλλων Γερμανών πολιτικών εκτός της Άνγκελα Μέρκελ, όπως ή Κυρία Δήμαρχος της Κολωνίας, δείχνουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι η μοναδική ένοχη: το να τολμάς να συμβουλεύσεις στις γυναίκες να φορέσουν μη προκλητικές ενδυμασίες και να κυκλοφορούν σε ομάδες δεν είναι παρά μόνο ένας λόγος υποταγής. 
Η στάση της γερμανικής αστυνομίας και της δικαιοσύνης, οι οποίες πρώτα προσπάθησαν να μειώσουν το μέγεθος των γεγονότων, και οι οποίες εδώ και μήνες τα απέκρυβαν, είναι ντροπή. Η στάση των μεγάλων γερμανικών μέσων ενημέρωσης που έκαναν ό τι μπορούσαν για να μη διαφύγει τίποτα, μέχρι να ξεπεραστούν από το Διαδίκτυο, είναι επίσης ντροπή.
Οι δηλώσεις των πολιτικών άλλων ευρωπαϊκών χωρών, οι οποίες, σχεδόν όλες,  δεν αξίζουν περισσότερο από αυτές της Άνγκελα Μέρκελ η της Κυρίας Δήμαρχου της Κολωνίας, είναι τρομακτικές. Η στάση της αστυνομίας και δικαιοσύνης άλλων χωρών της Ευρώπης είναι συχνά εξίσου επαίσχυντη από εκείνη τη στάση της αστυνομίας και δικαιοσύνης της Γερμανίας. Η στάση των μεγάλων μέσων ενημέρωσης άλλων χωρών της Ευρώπης είναι, σχεδόν παντού, εξίσου επαίσχυντη από εκείνη των μεγάλων γερμανικών μέσων ενημέρωσης.
Ό τι έκανε η αποτρόπαια Άνγκελα Μέρκελ μπορεί, στη πραγματικότητα, να ερμηνευτεί  ως σύμβολο της ηθικής παρακμής σε ισχύ σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη. Το σύνολο των αξιών που επέτρεψε την ανάδυση των ιδεών του φυσικού δικαίου, της δημοκρατίας σύμφωνα με το δίκαιο, των ίσων δικαιωμάτων, της ελευθερίας του λόγου, του έθνους, της ταυτότητας, κλπ, είναι αντικείμενο μιας μακράς και επίμονης υπονόμευσης.
Οι βάρβαροι ήταν έξω από τα τείχη. Είναι τώρα εντός των τοίχων. Τα μέσα άμυνας του πολιτισμού έχουν σχεδόν παραλύσει. Ένα κλάσμα των δυτικών πληθυσμών εκδήλωσε το θυμό του.
Θα αρκεστεί αυτή η οργή για να ανατραπούν οι τάσεις που η αποτρόπαια Άνγκελα Μέρκελ επιδείνωσε; Θα το μάθουμε σύντομα.
Σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ αργά. Μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά.
Η αποτρόπαια Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται σήμερα, αντί να ανησυχεί για τη δεινή κατάσταση που δημιούργησε, να ανησυχήσει για το θυμό που ανεβαίνει ...
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμονα Πολιτικά, 23/1/2016.

© Guy Millière, διασκευή ενός άρθρου στο les4verites.com.

Το *Dreuz είναι μια αμερικανική συντηρητική ιστοσελίδα, χριστιανική και προ-ισραηλινή, εχθρική προς τα δύο άκρα και το ρατσισμό.
*Guy Millière (ειδικότητα: οικονομία, γεωπολιτική). Κατέχει τρία διδακτορικά, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris VIII, Ιστορία των πολιτισμών, φιλοσοφία του δικαίου, οικονομία της επικοινωνίας και Λέκτορας στο Sciences Po, καθώς και επισκέπτης καθηγητής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει συνεργαστεί σε πολλές δεξαμενές σκέψης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία.
Εμπειρογνώμονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην βιοηθική, ομιλητής για την Τράπεζα της Γαλλίας.
 
(…)
Ancien visiting Professor à la California State University, Long Beach.
Traducteur et adaptateur en langue française pour le site DanielPipes.org. Editorialiste à la Metula News Agency, Israël Magazine, Frontpage Magazine, upjf.org. Membre du comité de rédaction d’Outre-terre, revue de géopolitique dirigée par Michel Korinman. Rédacteur en chef de la revue Liberalia de 1989 à 1992
Il a participé aux travaux de l'American Entreprise Institute et de l'Hoover Institution. Il a été conférencier pour la Banque de France,
Il a participé à l'édition d'ouvrages libéraux contemporains comme La constitution de la liberté de Friedrich Hayek en 1994 dans la collection Liberalia, puis dans la collection « Au service de la liberté » qu'il a créée aux éditions Cheminements en 2007. Il a également été rédacteur en chef de la revue éponyme Liberalia de 1989 à 1992.
Il a été vice-président de l'Institut de l'Europe libre ainsi que Président et membre du conseil scientifique de l'Institut Turgot. Il fait partie du comité directeur de l'Alliance France-Israël présidée par Gilles-William Goldnadel.
Il est l'auteur de plus d'une vingtaine d'ouvrages
http://www.dreuz.info/2016/01/23/labominable-angela-merkel/

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.