Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα -Στους δρόμους για το νέο ασφαλιστικό αγρότες, ναυτικοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι

Konstantinos Tsakalidis / SOOC Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει από σήμερα ολόκληρη η χώρα καθώς εκτός από τους αγρότες αντιδρούν στο νέο ασφαλιστικό και οι επιστημονικοί φορείς, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.

Πιο συγκεκριμένα, για αύριο Πέμπτη οι επιστημονικοί φορείς οργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας στις 11:30 στα Προπύλαια. Την ίδια στιγμή, η ΓΣΕΕ που εξήγγειλε Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου καλώντας όλους όσοι θίγονται από τη λαίλαπα του ασφαλιστικού να συστήσουν κοινό μέτωπο αντίδρασης.
Στην απεργία θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ που καλεί τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να κλείσουν τα καταστήματα, τις βιοτεχνίες και τις επιχειρήσεις τους και να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν σε όλη την χώρα.
Στις 11 το πρωί η ΠΝΟ έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση εντός του λιμανιού, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου αντιπροσωπεία της ΠΝΟ θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Θοδωρή Δρίτσα.
Στη συγκέντρωση θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι του ΝΑΤ αλλά και οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίοι πραγματοποιούν και αυτοί απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που εντάσσει το ΝΑΤ στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Οι υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν προγραμματίσει για αύριο στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.
Οι αγρότες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
Στους δρόμους και τις πλατείες όλης της χώρας πρόκειται να συγκεντρωθούν από σήμερα οι αγρότες από κάθε γωνιά της Ελλάδας που αντιδρούν έντονα στο νέο ασφαλιστικό και φορολογικό.
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση θα γίνει από τους αγρότες της Θεσσαλίας που από σήμερα στήνουν τα
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.