Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ! Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές επαρχίες - Εκατοντάδες Κούρδοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους

Ντιγιαρμπακίρ.
Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 20 Κούρδους μαχητές στη νοτιοανατολική Τουρκία, ενώ τρεις Τούρκοι στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση ανταρτών, σύμφωνα μα ανακοίνωση του τουρκικού στρατού, καθώς διευρύνθηκε η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην μεγαλύτερη πόλη της κυρίως κουρδικής περιοχής του Ντιγιαρμπακίρ, όπως σημειώνει η τουρκική εφημερίδα ‘Σταρ’.
Εκατοντάδες εντόπιοι Κούρδοι, μεταξύ των οποίων παιδιά και ηλικιωμένοι προσπαθούν να αποφύγουν την στρατοκρατούμενη περιοχή και να καταφύγουν σε γειτονικές επαρχίες καθώς οι πυροβολισμοί και οι εκρήξεις ακούγονται και τα στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από τα κεφάλια τους, γράφει παραστατικά το δημοσίευμα.
Μερικοί άνθρωποι κλαίνε στο δρόμο καθώς παρασύρονται από το πλήθος.
Ο στρατός ανακοίνωσε ότι 11 μέλη του ΡΚΚ έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Τσίζρε, κοντά στα σύνορα με την Συρία και εννέα ακόμη στην Σουρ, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών των ανταρτών στις δύο πόλεις σε περίπου 600, από τις επιχειρήσεις που άρχισαν τον περασμένο μήνα.
Αναφέρθηκε, ακόμη, ότι τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Σουρ καθώς οι αυτονομιστές Κούρδοι έριξαν ρουκέτα εναντίον τους.
Η αρχαία πόλη Σουρ που περικλείεται από ρωμαϊκά τείχη, έχει υποστεί εκτατεμένες ζημιές από τις μάχες και μεγάλο μέρος καθώς η πόλη βρίσκεται σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 2 Δεκεμβρίου.
Το γραφείο του κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών έχει παραταθεί σε ακόμη πέντε περιοχές, ώστε οι δυνάμεις ασφαλείας να μπορέσουν να ελέγξουν την ταραγμένη περιοχή της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.