Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Μπορεί να γίνει ελκυστική η ΝΔ του Κυριάκου;

Πολλοί νεοδημοκράτες, μεταξύ αυτών και η Ντόρα Μπακογιάννη, βγήκαν μετά από τη νίκη του Μητσοτάκη και είπαν ότι πλέον η ΝΔ εκπροσωπεί το «όλον». Ότι μπορεί να μαζέψει πλέον το σύνολο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και ακόμη περισσότερους, πιθανότατα από τον μεταρρυθμιστικό χώρο, από τους ευρωπαϊστές, από εκείνους που πιστεύουν ότι πρέπει επιτέλους να εκσυγχρονιστεί η κοινωνία και η οικονομία.

Κάποιοι το πιστεύουν πράγματι αυτό και μπορεί να έχουν και δίκιο. Άλλοι όπως η Ντόρα το λένε θέλοντας να «πικάρουν» τον Σαμαρά. Διότι είναι γνωστό ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε ποτέ του μαζί το σύνολο της ΝΔ. Υπονομεύτηκε από την πρώτη ημέρα που έγινε αρχηγός, πριονίστηκε ακόμη κι όταν έγινε πρωθυπουργός. Πράγματι, λοιπόν, ο Σαμαράς δεν είχε το κόμμα μαζί του, όχι με δική του ευθύνη. Αν είχε μαζί του τις οικογένειες, τους Καραμανλήδες, τους Μητσοτάκηδες, τώρα δε θα μιλούσαμε για κυβέρνηση της Αριστεράς.
Εν πάση περιπτώσει για την οικονομία του λόγου να πούμε ότι ο Μητσοτάκης μπορεί να συγκεράσει πολλές απόψεις και να γίνει κάποια στιγμή πρωθυπουργός, κάνοντας μεγάλη και τη ΝΔ. Αν και πολύ αμφιβάλουμε γιατί όλα αυτά δεν είναι κάπου γραμμένα σαν κανόνες και εφαρμόζονται. Η κοινωνία και τα κόμματα μεταλλάσσονται σε σύντομο χρονικό διάστημα κι όποιος νομίζει ότι θα φτιάξει «κουτάκια» και θα τα εφαρμόσει, τότε δεν ξέρει τι του γίνεται. Αν λοιπόν το νέο επιτελείο του Κυριάκου τον «παραμυθιάσει» ότι με τη νεοφιλελεύθερη ατζέντα, με το να μαζέψει τους «ταύρους» του Μάνου, τους διάφορους περίεργους του Ανδριανόπουλου, κάνα – δυο Ποταμίσιους και Πασόκους που «πιπιλάνε» την ανάγκη για αλλαγές χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει αυτό θα γίνει ο μεγάλος ηγέτης, τότε είναι σίγουρο ότι η ΝΔ θα υποστεί μια ακόμη ήττα.
Θέτουμε το εξής ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη και τους δικούς του. Τι θα κάνει άραγε με το γεγονός ότι το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, πλην του Αδ. Γεωργιάδη ξεκάθαρα και δύο – τριών ακόμη βουλευτών που εμφανίστηκαν όταν ο Κυριάκος άρχισε να ανεβαίνει, δεν τον στήριξε; Όλοι οι βουλευτές ήταν είτε με τον Τζιτζικώστα είτε με τον Μεϊμαράκη. Πώς θα επιβληθεί λοιπόν σε μια «εχθρική» Κ.Ο.; Και το βασικότερο: Όλοι αυτοί οι βουλευτές ζήτησαν από τους ψηφοφόρους τους να πάνε να ψηφίσουν οποιονδήποτε άλλον πλην του Κυριάκου. Και όπως διαπιστώσαμε ο κόσμος της ΝΔ δεν τους άκουσε. Υπάρχει δηλαδή πλήρης δυσαρμονία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ με την κοινωνία. Αυτό το έχουν αντιληφθεί στην παράταξη; Έχουν καταλάβει ότι ο κόσμος δεν τους ακούει, είτε γιατί κάνουν σοβαρά λάθη και η εικόνα τους είναι κακή είτε γιατί η ΝΔ δεν είναι πλέον ελκυστική;
Αυτό που πρέπει να κάνει ο Κυριάκος, αν θέλει να γίνει μεγάλη η ΝΔ, είναι να κερδίσει ξανά την κοινωνία, να φέρει ξανά τον κόσμο στο κόμμα, κι όχι να φέρει ξανά ιδέες και πρόσωπα που στο παρελθόν έχουν καταδικαστεί.
Εντάξει, είπαμε να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να αλλάξει η κοινωνία, να ληφθούν και επώδυνες αποφάσεις. Όμως, την κοινωνία ποιος την ρώτησε για τις ανάγκες της; Το λαό θα τον ρωτήσει κανείς για τα βασικά: Ότι πολλοί δεν έχουν γάλα για τα παιδιά τους; Ότι τα σχολεία και τα νοσοκομεία είναι υπό διάλυση; Ότι το κράτος είναι μπάχαλο; Ότι πολλοί ζουν στα όρια ή και κάτω της φτώχειας; Ότι ακόμη και σήμερα αυτοκτονούν για οικονομικούς λόγους; Ότι κακόμοιροι συνταξιούχοι δεν μπορούν να δώσουν ούτε χαρτζιλίκι στα εγγόνια τους;
Πώς θα προσεγγίσει ο νεοφιλελεύθερος Κυριάκος τη «λαϊκή οικογένεια» που λέει και ο Τσίπρας; Θα τους μιλά για μεταρρυθμίσεις; Τρώγονται οι μεταρρυθμίσεις άραγε; Ποιο είναι το όραμα του νέου προέδρου της ΝΔ για πραγματική ενίσχυση των πραγματικά δεινοπαθούντων στην Ελλάδα;
Θα αρχίσει τώρα να φτιάχνει επιτροπές και να κάνει think tank σαν κι αυτά που συνήθως κάνουν οι νεοφιλελέδες; Τότε… ζήσε Μάη να φας τριφύλλι.
Συμπέρασμα: Μεγάλη υπόθεση η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ. Η ανανέωση προσώπων επίσης είναι θετική κίνηση και οι ζυμώσεις που γίνονται σε όλα τα κόμματα αποτελούν ασφαλώς πολύ καλές εξελίξεις για το πολιτικό σύστημα και τη χώρα. Όμως, αν η ΝΔ μείνει μόνο στις μεταρρυθμίσεις και ξεχάσει ότι πρέπει να υπάρχει και η σκέψη της στο κοινωνικό κράτος τότε θα την… φάει λάχανο ο Αλέξης. Ο οποίος ασφαλώς θα παίξει το χαρτί του νέου διπόλου Δεξιάς – Αριστεράς και όπως ξέρουμε στις περιπτώσεις αυτές η ιδεολογική κυριαρχία της δεύτερης είναι αδιαμφισβήτητη. Αν θέλει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να γίνει κάποια στιγμή σωστός και χρήσιμος πρωθυπουργός (κι όχι ένας ακόμη αποτυχημένος ηγέτης που θα φέρει πολύ πίσω τη χώρα) πρέπει να ακούσει όλες τις απόψεις. Και τις νεοφιλελεύθερες, και τις λαϊκές, και τις αριστερές. Η καρδιά και η ψυχή της ΝΔ δεν χρειάζεται μετάλλαξη με την κοινωνία απούσα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.