Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Μπλε... Ποτάμι



Δεν ξέρουμε για εσάς, αλλά για εμάς η συνάντηση του Κυριάκου με τον Σταύρο μας θύμισε το γνωστό κρητικό ανέκδοτο «πονάνε ωρέ τα παλικάρια;»

Όχι, καμιά δόση σεξισμού δεν κρύβει αυτή η παρατήρηση, άλλωστε ο πόνος αφορά τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Να... πονάνε ωρέ που τα δύο κρητικόπουλα τα βρήκαν στο κέντρο; Να πονάνε ωρέ ή να χαίρονται που όλα τα προβλήματα της παράταξης λύθηκαν ως δια μαγείας με το που βούτηξε ο Μητσοτάκης στα νερά του Ποταμιού; Θολά, ξεθολά φαίνεται ότι το Ποτάμι είναι βαθύ και η αγάπη τους μεγάλη, που λέει και το τραγούδι.
Άσε δε που μπορεί να λειτουργήσει και ως Κολυμβήθρα του Σιλωάμ δια πάσαν νόσον και πάσαν...
Το μείζον πρόβλημα της ΝΔ, τώρα που απέκτησε «ηγέτη» ο οποίος πήρε 4 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη, ήταν το άνοιγμα στον Θεοδωράκη. Αγκαλιές και φιλιά φιλελέ και κεντρώες μεταξύ του Κυριάκου και του Σταύρου, κάποτε συνδαιτυμόνα του Σημίτη και μέχρι πρότινος εστιάτορα. Λες και αυτός πρέπει να είναι ο σχεδιασμός της γαλάζιας παράταξης. Να βάψει γαλάζιο και το θολό Ποτάμι που του φεύγουν οι βουλευτές πριν κάνουν συνέδριο και ο αρχηγός τους νομίζει ότι βρέχει ενώ τον φτύνουν.
Σε καλό κλίμα έγινε η συνάντηση, είπαν οι διαρροές και παρά τις διαφορές βρήκαν κοινά σημεία σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν. Εύγε. Ο Κυριάκος ξεκίνησε πολύ καλά. Μπορεί να μην έχει μαζέψει ακόμη το κόμμα, αλλά από ανοίγματα άλλο τίποτε.
Άλλωστε, όπως μαθαίνουμε, ο Μητσοτάκης δέχεται εισηγήσεις να πάει στο συνέδριο με πρόταση για επίσημη και με σφραγίδα παρουσία συνιστωσών εντός της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είχε ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή συνιστώσες έτσι και η ΝΔ θα μπορεί να έχει τα δικά της καπετανάτα και όλοι μαζί να συγκροτούν τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που ονειρεύεται ο Κυριάκος.
Επομένως, τώρα που το Ποτάμι στερεύει γιατί να μην αποτελέσει την κεντρώα συνιστώσα της ΝΔ στο ξεκίνημά της. Αυτά τα περί ιδεολογικής καθαρότητας και συγκρότησης ενός μετώπου κατά του Τσίπρα πάνε περίπατο και βλέπουμε τον Θεοδωράκη να γίνεται ρυθμιστής. Πότε μιλά με τον Τσίπρα για συνεργασία και στη συνέχεια θυμώνει μαζί του. Πότε κάνει το ΠΑΣΟΚ βουτιές στο Ποτάμι και πότε το Ποτάμι κάνει βουτιές στη ΝΔ ή το αντίθετο.
Μα τι περιζήτητος (κλαρινο)γαμπρός είναι αυτός ο Σταύρος. Ούτε στο όνειρό του. Που να είχε πάρει και 10%, όπως έλεγε στις εκλογές.
Αλλά στα σοβαρά. Πιστεύει ο Κυριάκος ότι με τον Σταύρο θα συγκροτήσουν τη μεγάλη παράταξη που θα διώξει τον ΣΥΡΙΖΑ;
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.