Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Οι Τουριστικές Διαδρομές του Μαρμάρου στην Αττική, ενώ ο κόσμος χάνεται!

 ΠΡΩΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου Καλά....Εδώ κατεδαφίζουν όλη την Ελλάδα, ο Στρατηγικός Σχεδιασμός για τον Τουρισμό τους μάρανε!...
Μιχάλης Αποστολόπουλος Μια απορία έχω βρε παιδιά.... σε τι ωφελείται ο Βαρνάβας από όλη αυτή την Ιστορία δεν καταλαβαίνω. Για το Λαογραφικό υπάρχει σκοπιμότητα και καταλαβαίνουμε, για τον Βαρνάβα κανείς. Η παρουσία του προέδρου του Δ.Σ Μαραθώνα κου Λιβαθηνού μας τιμά ιδιαίτερα. Δυστυχώς δεν μας κάλεσε κανείς για να τους “περιλάβουμε”. Ήταν μια ευκαιρία που την χάσαμε….

 Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Μουσείου Άρτου στον Βαρνάβα από τη Λαογραφική Εταιρεία Βαρνάβα με σκοπό την ανάδειξη των τουριστικών διαδρομών του μαρμάρου στην Αττική έδωσε το «παρών» ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.


Η ημερίδα διεξάχθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EXTRA – EXPO, στο οποίο συμμετέχουν πέντε χώρες της Ε.Ε: Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ισπανία και Βέλγιο. Τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ευρώπη το μάρμαρο κατείχε κυρίαρχο ρόλο στον πολιτισμό, την ιστορία, αλλά και την οικονομία. Εκτός από την παρουσίαση του συγκεκριμένου προγράμματος και των αποτελεσμάτων του, επιδίωξη της ημερίδας ήταν η κινητοποίηση των τουριστικών πρακτόρων της χώρας και ιδιαίτερα της Αττικής, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους ξένους επισκέπτες να ανακαλύψουν και να απολαύσουν τον υπέροχο κόσμο του μαρμάρου στην Αττική μέσα από συγκεκριμένες διαδρομές.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, έγινε εκτενής αναφορά από τους υπεύθυνους του EXTRA – EXPO στη σπουδαιότητα που έχει για την ιστορία της χώρας μας το Μάρμαρο της Πεντέλης τόσο στα αρχαία όσο και στα νεώτερα χρόνια, καθώς πολλά μνημεία, κτίρια αλλά και γλυπτά είναι κατασκευασμένα από το πεντελικό μάρμαρο.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής δήλωσε ότι είναι απόλυτα σύμφωνος με την πρωτοποριακή αυτή ιδέα της ανάδειξης των Δρόμων του Μαρμάρου στην Αττική και ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής στον Τομέα του Τουρισμού που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σε ειδική εκδήλωση, τονίζοντας ότι οι ενίσχυση των ειδικών κατηγοριών τουρισμού (π.χ. αγροτουρισμός, οινοτουρισμός, Δρόμοι του Μαρμάρου κλπ.) αποτελεί άμεση προτεραιότητα της Περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, ο κ. Φιλίππου δεσμεύθηκε να προτείνει προς ένταξη τους Δρόμους του Μαρμάρου στο Πρόγραμμα Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής. Επίσης, πρότεινε τις αμέσως προσεχείς ημέρες να συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) αλλά και των όμορων δήμων προκειμένου να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων για την ανάδειξη του συγκεκριμένου προγράμματος.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: 

1 σχόλιο:

Έτσι εξηγείται η προβολή της Λαογραφικής από το FB της κοινότητας. Για την τουριστική προβολή του Βαρνάβα είπε κανείς κάτι ..... για τις εκκρεμότητες που έχει η Περιφέρεια στην περιοχή μας οπως ο επικίνδυνος δρόμος της ρεματιάς και τόσα άλλα. Για τα διόδια με το φίλος μας τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τίποτα βέβαια .... όλη η φασαρία για μια φωτογραφία! ... και την μάσα μετά.

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

1 σχόλιο:

  1. Έτσι εξηγείται η προβολή της Λαογραφικής από το FB της κοινότητας. Για την τουριστική προβολή του Βαρνάβα είπε κανείς κάτι ..... για τις εκκρεμότητες που έχει η Περιφέρεια στην περιοχή μας οπως ο επικίνδυνος δρόμος της ρεματιάς και τόσα άλλα. Για τα διόδια με το φίλος μας τον πρόεδρο του Δ.Σ. Τίποτα βέβαια .... όλη η φασαρία για μια φωτογραφία! ... και την μάσα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.