Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Θεοφάνεια στη Σμύρνη ΜΕΤΑ από 94 χρόνια! ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ και ΔΕΟΣ….

smyrni

Μετά από έναν αιώνα σχεδόν! Από το 1922….Συγκινητικές σκηνές θα εκτυλιχτούν ανήμερα των Θεοφανίων στην προκυμαία της Σμύρνης – Ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 12:30 στην προκυμαία της πόλης απέναντι από το ιστορικό κτίριο του παλιού ελληνικού προξενείου όπως διαβάσαμε.

Την ημέρα των Φώτων, στις 6 Ιανουαρίου, στη Σμύρνη θα πραγματοποιηθεί επίσημα για πρώτη φορά μετά την μικρασιατική καταστροφή του 1922 τελετή Θεοφανίων στην προκυμαία με την άδεια των τουρκικών αρχών.
«Για πρώτη χρονιά θα γίνει Αγιασμός των Υδάτων στο λιμάνι της Σμύρνης. Επίσημα, είναι η πρώτη χρονιά. Το είχαμε κάνει πριν από 10-τόσα χρόνια, αλλά όχι επίσημα. Αυτή τη φορά έχει εκδοθεί κανονική άδεια από την τουρκική κυβέρνηση, το υπουργείο των Εσωτερικών», λέει στο pontos-news.gr ο π. Κύριλλος Συκής, αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου, ιερατικός προϊστάμενος Αγίας Φωτεινής Σμύρνης.
Ο αγιασμός των υδάτων θα γίνει στις 12:30 στην προκυμαία της πόλης απέναντι από το ιστορικό κτίριο του παλιού ελληνικού προξενείου.
«Θα υπάρχει και εκπροσώπηση από την τοπική αυτοδιοίκηση της πόλης. Θέλουμε να είναι κάτι οργανωμένο», προσθέτει.
Τουλάχιστον τρία γκρουπ από την Αθήνα, τη Μυτιλήνη και τη Χίο θα φτάσουν στη Σμύρνη.
Αυτό που επιδιώκουν είναι η ορθόδοξη κοινότητα να έχει τη δυνατότητα να γιορτάζει κάθε χρόνο τα Θεοφάνια.
«Είναι μια φιλοδοξία μας. Εφόσον δημιουργείται εδώ μια κοινότητα ορθόδοξη, θέλουμε να κάνουμε κάτι που θα έχει συνέχεια», ανέφερε ο π. Κύριλλος Συκής.
Σήμερα η ορθόδοξη κοινότητα της Σμύρνης αριθμεί περίπου 300 Έλληνες, και συνολικά, μαζί με τους ομόδοξους Ρώσους, Γεωργιανούς κτλ., φτάνει τα 7.000-8.000 άτομα.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.