Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΕΜΟΔΑΡΜΕΝΑ ΥΨΗ ΓΙΑ ΨΗΝΑΚΗ (ΜΑΡΑΘΩΝΑ) & ΛΟΥΚΑ (ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ) ΑΛΛΑ…

 Της ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ (author) /
Οι δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δ. Λουκάς (αριστερά) με τον υπουργό Α. Μπαλτά, την περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και το δήμαρχο Μαραθώνα Η. Ψηνάκη με χαρακτηριστική τσαχπίνικη πόζα να γέρνει στον ώμο της Ρένας

Ο Ηλίας Ψηνάκης του Μαραθώνα κι ο Δημήτρης Λουκάς της Λαυρεωτικής είναι οι δύο δήμαρχοι της αν. Αττικής που έχασαν την πλειοψηφία τους μέσα στο πρώτο χρόνο ανάληψης των καθηκόντων τους, ....
με το πρώτο να έχει χάσει τους: Κώστα Τσίρκα, Αλέξανδρο Σόμογλου και Βίκυ Σταυρακοπούλου-Κατσαρού που ανεξαρτητοποιήθηκαν πριν καλά-καλά γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια ως δήμαρχος και το δεύτερο να έχει χάσει στο πρώτο 6μηνο την Ιωάννα Κουλουβράκη και πριν από λίγο διάστημα την Ευφροσύνη (Φρόσω) Σίνη και το Μιχάλη Μαθιουδάκη που ανεξαρτητοποιήθηκαν επίσης, ενώ αναμένεται άλλη μία ανεξαρτητοποίηση που ακούει στο όνομα Λινάρδου.
Και οι δύο κατηγορούνται για υπεροψία απέναντι στους συνεργάτες τους αιρετούς, ευνοϊκή μεταχείριση και τοποθέτηση σε αμειβόμενες θέσεις φιλικά προσκείμενων προς αυτούς προσώπων και εγωιστική συμπεριφορά.
Και των δύο βέβαια το αυτί δεν ιδρώνει αφού ούτως ή άλλως θα παραμείνουν στη θέση τους για άλλα τέσσερα χρόνια, παρά τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ τους, καθώς ο Λουκάς είναι μπαρουτοκαπνισμένος δήμαρχος με ενδιαφέρον για το δήμο του, ενώ ο πρωτόπειρος Ψηνάκης ουδόλως ενδιαφέρεται να γίνει πραγματικός Δήμαρχος απλά εκμεταλλεύεται τη θέση για να πλασάρει τον εαυτό του.
Στον αντίποδα δημότες του ιστορικού Μαραθώνα απ’ άκρου εις άκρο δυσανασχετούν για την άσχημη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλες οι δημοτικές ενότητες παρά τις προεκλογικές προσδοκίες να δουν στην παραλία χιλιομέτρων του δήμου μια νέα Κυανή Ακτή στη Ν. Μάκρη, μια Νίκαια στο Μαραθώνα, μια Αράχοβα στο Βαρνάβα.
Αντ’ αυτών σκουπίδια παντού, ο παραλιακός πεζόδρομος στη Ν. Μάκρη σε πλήρη κατάρρευση, τα σχολεία υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, οι δρόμοι γεμάτοι λακκούβες, η ορεινή (Βαρνάβας) οδοποιία χωρίς φωτισμό και σήμανση, εξαιρετικά επικίνδυνη, με το Πάρκο Σχοινιά υπό εγκατάλειψη, με…με…με…
ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ 
Παρά ταύτα οι δύο δήμαρχοι με τη κοινή μοίρα της απώλειας της πλειοψηφίας τους, κατάφεραν να βρεθούν τη Τετάρτη 9-12 το πρωί μαζί την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και τον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, συμμέτοχοι στο μεγαλόπνοο αναπτυξιακό τουριστικό σχέδιο που δρομολογείται επίσημα, όπως είναι η δημιουργία του πρώτου υποθαλάσσιου καταδυτικού πάρκου, στη ζώνη Σουνίου –Μακρονήσου- Ν. Ευβοϊκού.
Πιο συγκεκριμένα, δρομολογείται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου υψηλών προδιαγραφών, με περιεχόμενο  ναυάγια από τους ύστερους αρχαϊκούς χρόνους έως και τους βυζαντινούς, χαρτογραφημένα από την Εφορία Εναλίων Αρχαιοτήτων ήδη από το 2006, αλλά και παράλληλη ανάδειξη του μοναδικού σε ποικιλία υποθαλάσσιου πλούτου της περιοχής.
Κι εδώ γεννάται η ερώτηση. Που βρίσκονται οι άλλοι δήμαρχοι, κυρίως της Ραφήνας-Πικερμίου που ως γνωστό γειτνιάζει με ιστορικά ναυάγια  όπως π.χ. της Χειμάρας, ανασυρθέντα αντικείμενα της οποίας φυλάσσονται στο δήμο; Γιατί αγνοήθηκαν; Πως επελέγησαν μόνο οι δήμαρχοι Μαραθώνα και Λαυρεωτικής; Γιατί να μη συμμετέχουν όλοι οι δήμαρχοι του παράλιου μετώπου του Ευβοϊκού; 
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.