Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Βροντερό «όχι» σε ασφαλιστικό και πλειστηριασμούς

Πορεία του ΠΑΜΕ 
Δυναμικό «παρών» δίνουν οι εργαζόμενοι στη δεύτερη απεργιακή κινητοποίηση μέσα σε 20 μέρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο που αφορά το ασφαλιστικό και αναμένεται να ψηφιστεί μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά και για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Σε εξέλιξη οι κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ, Λαϊκής Ενότητας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
«Η συνέχιση από την κυβέρνηση της ίδιας αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής δεν πρέπει και δεν θα μείνει αναπάντητη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, με την ΑΔΕΔΥ να επισημαίνει ότι «ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016 προβλέπει νέα φοροκαταιγίδα πλάι στον ΕΝΦΙΑ και τις αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Είναι ένας ακόμα αντιλαϊκός προϋπολογισμός νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης που πλήττει κυρίως τα φτωχά λαϊκά στρώματα».
Video of koutsoubas

Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Θα κινηθούν κανονικά από τις 9 π.μ. έως τις 9 μ.μ. μετρό, Ηλεκτρικός, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ, αφού οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 π.μ. και από τις 9 μ.μ. ώς τη λήξη της βάρδιας.
Λόγω της 24ωρης απεργίας στον προαστιακό, οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Η εξυπηρέτηση του αεροδρομίου θα γίνεται από τις λεωφορειακές γραμμές. Κανονικά θα κινηθούν τα ταξί.
Οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και θα ακινητοποιηθούν όλα τα τρένα. Τα δρομολόγια θα αποκατασταθούν σταδιακά ώς το μεσημέρι της Παρασκευής.
Περιορισμένες αλλαγές σε δρομολόγια που εξυπηρετούν μικρά περιφερειακά αεροδρόμια θα προκαλέσει η τετράωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 4 μ.μ. που κήρυξε η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ). Κανονικά θα εργαστούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Δεμένα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης θα παραμείνουν τα πλοία όλων των κατηγοριών, αφού η ΠΝΟ αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία.
Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ (Κεφάλαιο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών), η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας και η υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών είναι τα βασικά ανοιχτά θέματα για τον κλάδο των ναυτικών.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα εμπορικά λιμάνια, καθώς στην απεργία συμμετέχει η ΟΜΥΛΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας).
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.