Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Β.Πούτιν: "Ναι, τουρκικά μαχητικά κατέρριψαν το Su-24"! - Θα απαντήσει η Ρωσία ή θα το "καταπιεί";(vid)

Ο ΡΩΣΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΕ ΓΙΑ "ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ"

Οργισμένος ο Β.Πούτιν σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι "Το μαχητικό μας καταρρίφθηκε από πύραυλο αέρος-αέρος από τουρκικό F-16" και πρόσθεσε: «Δε μπορώ να βρω άλλη λέξη από αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά».
"To μαχητικό μας κατερρίφθη 4 χλμ από τα τουρκικά σύνορα, μέσα στο έδαφος της Συρίας".
Επιπλέον στοχοποίησε πλήρως την Τουρκία τονίζοντας ότι κερδίζει πετρέλαιο από "αιχμαλωτισμένες περιοχές που ελέγχουν οι ισλαμιστές και το μεταφέρουν στη Άγκυρα.
«Οι πιλότοι και το αεροσκάφος μας δεν απείλησε την Τουρκία, αυτό είναι γεγονός», αλλά  πλέον η ουσία είναι πώς και εάν θα αντιδράσει η Ρωσία. Θα αντιδράσει με κάποιο τρόπο ή θα "καταπιεί" το γεγονός;
Η κατάρριψη του αεροσκάφους ξεπερνά τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, συνέχισε και προχώρησε επιτιθέμενος στην Τουρκία για τις σχέσεις της με τους τρομοκράτες:
«Υπάρχουν πολλά προϊόντα και πετρέλαιο που εισέρχονται στην Τουρκία από υπό κατοχή εδάφη. Από αυτή τη συναλλαγή χρηματοδοτούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες. Και τώρα μας μαχαιρώνουν πισώπλατα και ρίχνουν τα αεροσκάφη μας επειδή πολεμάμε την τρομοκρατία. Πάντα φερθήκαμε στην Τουρκία όχι μόνο σαν γειτονική χώρα αλλά σαν φιλικό κράτος. Δεν ξέρω ποιον συμφέρει το σημερινό περιστατικό, αλλά σίγουρα δεν είναι προς το δικό μας συμφέρον».
"Οι Ρώσοι πιλότοι δεν απείλησαν την τουρκική Δημοκρατία, αλλά εκτελούσαν αποστολή κατά των τζιχαντιστών. Η Τουρκία αμέσως μετά το περιστατικό δεν επικοινώνησε μαζί μας αλλά με τους υμμάχους της στο ΝΑΤΟ λες και ρίξαμε εμείς ένα τουρκικό μαχητικό. Προφανώς για το ΝΑΤΟ είναι λιγότερο σημαντικό να χτυπηθούν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες. Ελπίζω ότι η Διεθνής Κοινότητα θα ενωθεί κατά του κοινού Κακού.
"Μαζί με τις ΗΠΑ είχαμ υπογράψει συμφωνία για την αποφυγή ατυχημάτων, μια συμφωνία την οποία υποτίθεται θα τηρούσε και η Τουρκία. Το ΙSI διαθέτει τεράστια έσοδα, οπλισμό, και την υποστήριξη ως φαίνεται των ΕΔ ενός μεγάλου κράτους,και είναι ξεκάθαρο γιατί κάνουν τέτοια εγκλήματα και τέτοιες βαρβαρότητες"
Ο Πούτιν, που βρίσκεται στην Ιορδανία και είχε επίσημη συνάντηση με τον βασιλιά Αμπντάλα, ο οποίος του εξέφρασε τα συλληπητήριά του, πρόσθεσε:
"Θα υπάρξουν πολύ σοβαρές συνέπειες, μας μαχαίρωσαν πισώπλατα".

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.