Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ρώσος πιλότος: H Τουρκία δεν προέβη σε καμία προειδοποίηση

Ρώσος πιλότος: H Τουρκία δεν προέβη σε καμία προειδοποίηση
O χειριστής του ρωσικού αεροσκάφους, ο οποίος επέζησε από την κατάρριψη του βομβαρδιστικού από τουρκικά μαχητικά, υποστήριξε σήμερα ότι δεν έλαβε καμιά προειδοποίηση από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία και διαβεβαίωσε ότι το ρωσικό αεροσκάφος δεν είχε παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων και τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας.

«Δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση. Ούτε μέσω ασυρμάτου ούτε μέσω οπτικής επαφής. Δεν υπήρξε καμία επαφή» τόνισε ο Κονσταντίν Μουράκτιν, ο οποίος δεν αποκάλυψε το πρόσωπό του στον τηλεοπτικό φακό, και σύμφωνα με πολλά τηλεοπτικά δίκτυα της Ρωσίας, είναι ο πιλότος που διασώθηκε.
«Εάν (η τουρκική πολεμική αεροπορία) ήθελε να μας προειδοποιήσει, θα μπορούσαν να το κάνουν πετώντας σε παράλληλη πορεία με εμάς. Δεν έγινε τίποτα τέτοιο» προσέθεσε ο ίδιος.
Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε εάν το ρωσικό αεροσκάφος είχε εισέλθει στον τουρκικό εναέριο χώρο, ο πιλότος απάντησε «το αποκλείω μετά βεβαιότητας, ούτε για ένα δευτερόλεπτο».
«Πετούσαμε σε ύψος 6.000 μέτρων, ο ουρανός ήταν καθαρός, μπορούσα να δω με απόλυτη ακρίβεια στον χάρτη και στο έδαφος που βρίσκονταν τα σύνορα και που βρισκόμασταν εμείς» τόνισε ο άνδρας.
Τα μαχητικά F- 16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έριξαν έναν πύραυλο που «έπληξε αιφνιδιαστικά την ουρά του αεροσκάφους», ενώ βρισκόμασταν «σε πορεία επιστροφής στην αεροπορική βάση (του Χμάιμιμ κοντά στη Λαττάκεια, στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας) αφού είχαμε ολοκληρώσει την αποστολή μας» εξήγησε ο Ρώσος χειριστής.
Ο Κονσταντίν Μουράκτιν παρουσιάζεται ως ένας «από τους καλύτερους χειριστές» αεροσκαφών της Ρωσίας από το τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda, που ανήκει στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, και ήταν το μοναδικό μέσο που έδωσε στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του προσώπου του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.