Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Τουρκικά μαχητικά F-16 ή πύραυλος εδάφους-αέρος κατέρριψε το ρωσικό Su-24M; - Γιατί έχει σημασία η τρόπος κατάρριψης

Από πύραυλο εδάφους-αέρος, πιθανότατα MANPAD FΙΜ-92 Stinger με τον οποίο είναι εξοπλισμένο το τουρκικό Τάγμα ειδικών δυνάμεων το οποίο έχει διεισδύσει στην Συρία πριν από μερικές ημέρες για να βοηθήσει τους ισλαμιστές Τουρκομάνους της μειονότητας να αντισταθούν στην συντονισμένη επίθεση των ρωσικών και συριακών δυνάμεων, καταρρίφθηκε το μαχητικό Su-24M της ρωσικής Αεροπορίας που επιχειρούσε στην περιοχή και όχι από τουρκικά F-15 διαβεβαιώνει το ρωσικό υπουργείο Αμυνας.

Επίσης διαψεύδουν ότι στο επεισόδιο έχουν εμπλακεί δύο τουρκικά F-16, όπως διατείνεται η Αγκυρα, αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί.
Αν καταρρίφθηκε από τα F-16 σίγουρα ο σχεδιασμός της συγκεκριμένης αποστολής των ρωσικών μαχητικών δεν ήταν ο ενδεδειγμένος αφού η προσέγγιση των δύο F-16 και η βολή θα έπρεπε να είχε γίνει αντιληπτή από τα ρωσικά συστήματα που επιτηρούν την περιοχή, ενώ κανονκά θα έπρεπε να συνοδεύονται από μαχητικά Su-30SM τα ρωσικά μαχητικά κρούσης.
Και τα ρωσικά ραντάρ στην Λαττάκεια,καθώς και οι ρωσικιί δορυφόροι θα έπρεπε να είχαν λάβει σχετικά σήματα της τουρκικής κίνησης και να είχαν λάβει τα κατάλληλα μέτρα
Αυτό μένει να αποδειχθεί και έχει την δική του σημασία.
Οπως έχει την δική του σημασία αν όντως επρόκειτο για πύραυλο εδάφους-επιφανείας ο οποίος εκτοξεύθηκε όντως από το έδαφος, αλλά από την πλευρα της Τουρκίας, οπότε εδώ έχουμε πάλι διαφορετική ανάγνωση: "Αθωωνεται" το ρωσικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και "ενοχοποιείται" το ανεπαρκές σύστημα αυτοπροστασίας του παλαιού μεν, αλλά εκσυγχρονισμένου Su-24M ή και οι πιλότοι του μαχητικού που επιχειρούσαν χωρίς παθητικά αντίμετρα...

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.