Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Μειωμένο ΦΠΑ για νησιά λόγω προσφυγικής κρίσης ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

ΦΠΑ

Την αναστολή κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του προσφυγικού κύματος ζητά ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας, με επιστολή του τον πρωθυπουργό και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με σχετική ανακοίνωση του ΟΕΕ, το μέτρο αυτό προτείνεται να ισχύσει στην Κω, στη Λέσβο, στη Σάμο, στη Χίο, και σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα.
Η απόφαση για τη διατύπωση του συγκεκριμένου αιτήματος ελήφθη κατά τη διάρκεια της διήμερης συνάντησης, που είχε η Κεντρική Διοίκηση με τους Προέδρους των περιφερειακών τμημάτων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στην Καστοριά, στις 30 και 31 Οκτωβρίου.
Στην επιστολή του ο κ. Κόλλιας αναφέρεται σε πρόσφατη μελέτη σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, η οποία και «κατέγραψε σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις στα νησιά του Αιγαίου και συγκεκριμένα σε Κω, Λέσβο, Χίο και Σάμο, με σημαντικές απώλειες στον κύκλο εργασιών της τουριστικής βιομηχανίας».
«Με στόχο να βελτιωθεί η δεινή οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι επιχειρήσεις και κατ΄ επέκταση τα νοικοκυριά των περιοχών αυτών, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αιτείται την αναστολή της κατάργησης των μειωμένων φορολογικών συντελεστών ΦΠΑ για τα παραπάνω νησιά.
Το μέτρο αυτό προτείνεται και για όποια άλλα νησιά αντιμετωπίσουν στο μέλλον αντίστοιχα προβλήματα», επισημαίνεται, επίσης.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.