Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλοι φόβοι για χτυπήματα τζιχαντιστών και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις - Το Παρίσι ήταν η αρχή ενός κύκλου αίματος;

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ - ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Η ονομαζόμενη και ως “11 Σεπτεμβρίου της Ευρώπης” από το θάνατο που σκόρπισαν οι τζιχαντιστές στο Παρίσι εκφράζονται φόβοι πώς δεν τελείωσε την Παρασκευή. Εκτιμάται πώς μπορεί να ακολουθήσουν και τρομοκρατικά χτυπήματα και σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το επόμενο διάστημα και μέχρι τα Χριστούγεννα. Ήδη, πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν τεθεί σε “κόκκινο” συναγερμό, ενώ η Γαλλία ζήτησε να πραγματοποιηθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για το θέμα και αποφασίστηκε να γίνει την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Η αντίδραση της Ευρώπης όμως μήπως είναι ετεροχρονισμένη; Μήπως είναι πλέον ήδη αργά; Αναλυτές υποστηρίζουν πώς πολλοί τζιχαντιστές δεν βρίσκονται απλά προ των πυλών, αλλά έχουν περάσει τις πύλες της Ε.Ε. Και οργανώνονται. Είναι αυτό που γράφαμε μήνες τώρα στο “pronews.gr” πώς ανάμεσα στους πρόσφυγες ή λαθρομετανάστες που περνούν από την Τουρκία και την Ελλάδα υπάρχουν τρομοκράτες του ISIS.
Τζιχαντιστές οι οποίοι έχοντας λάβει εκπαίδευση στη Συρία και στο Ιράκ δεν τους είναι τίποτα να πάρουν ένα AK-47 και να αρχίσουν να θερίζουν, όπως έκαναν στο Παρίσι ή να ζωστούν με εκρηκτικά και να ανατινάξουν ένα χώρο που βρίσκονται χιλιάδες πολίτες, όπως ένα γήπεδο, ένα σταθμό του μετρό ή οτιδήποτε άλλο.
Και ποια είναι η στάση της Ευρώπης μέχρι σήμερα απέναντι στην απειλή που έχει χαρακτηρισθεί έως “Νο 1” με την Ελλάδα να κρούει συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου; Συζητήσεις επί συζητήσεων για το προσφυγικό και προσπάθεια να ενίσχυσης της Τουρκίας για να περιοριστεί δήθεν το πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες δηλαδή, με πρώτη και καλύτερη την κ. Μέρκελ θέλουν να μοιράσουν δισεκατομμύρια στην Τουρκία πιστεύοντας πώς η χώρα του Ερντογάν από μέρος του προβλήματος μπορεί να γίνει λύση. Απλά ματαιοπονούν...
Αμερικανοί αξιωματούχοι που ασχολούνται με θέματα τρομοκρατίας λέγεται ότι είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τις αυξημένες προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και διατύπωναν την άποψη ότι «ακόμα και αν λιγότεροι από το 1% αυτών που μεταναστεύουν στην Ευρώπη είναι ισλαμιστές τρομοκράτες, τότε έχουν ήδη συγκροτηθεί ή θα συγκροτηθούν σε σύντομο χρόνο “τάγματα θανάτου” σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες».
Κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι αναγνωρίζουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι το νέο δομικό πρόβλημα που θα δοκιμάσει την ευρωπαϊκή συνοχή. Πρόβλημα μεγαλύτερο και από το δημοσιονομικό αφού τα ελλείμματα και η υπερχρέωση ταλανίζουν κάποιες μόνο χώρες της Ευρωζώνης και κυρίως του Νότου και της Περιφέρειας της Ε.Ε., ενώ οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές απειλούν το σύνολο της Ευρώπης.
Και το σπουδαιότερο, μπορεί να πλήξουν ευθέως την ασφάλεια των πολιτών της και σε συνδυασμό με τα φαινόμενα αυξημένης ανεργίας και φτώχειας να δημιουργήσουν κοινωνικοπολιτικές συνθήκες που θα την οδηγήσουν δεκαετίες πίσω, ακυρώνοντας επιτεύγματα και δημοκρατικές κατακτήσεις των τελευταίων 70 χρόνων.
Aναμφίβολα εκείνο που τρομάζει περισσότερο και έχει θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις Αρχές και τις υπηρεσίες ασφαλείας είναι η μεταφορά της ισλαμικής τρομοκρατίας στην καρδιά της Γηραιάς Ηπείρου. Ο κίνδυνος να μεταναστεύσουν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και τρομοκράτες του ISIS σε συνδυασμό με την συγκέντρωση μουσουλμανικών πληθυσμών δημιουργεί συνθήκες ριζοσπαστικοποίησης και συσσωρεύει εύφλεκτη ύλη που βολεύει τους «επαγγελματίες» της ισλαμικής τρομοκρατίας για να αναπτύξουν τον «πόλεμο κατά των απίστων» και σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Αρκεί να σημειωθεί πώς η Γαλλία έχει 5 εκατομμύρια μουσουλμάνους. 16% των Γάλλων βλέπει θετικά τον ISIS. 1000 Γάλλοι μάχονται με αυτόν. 100 έχουν σκοτωθεί. Η Δύση ολόκληρη έκλεινε τα μάτια σ΄ όλα αυτά ,έχοντας ως προτεραιότητα την πτώση του Άσαντ! Για την οποία δημιούργησε και υποστήριξε αυτούς που τώρα σκοτώνουν εν ψυχρώ τους πολίτες της. Η Γαλλία απείλησε με κλείσιμο των συνόρων της λίγο μετά από τις επιθέσεις. Μόνο που ο εχθρός έχει περάσει ήδη στο εσωτερικό της.
Οι βομβαρδισμοί της γαλλικής αεροπορίας κατά στόχων του ISIS στη Συρία δεν ήταν παρά ένα ξέσπασμα οργής για το μακελειό στο Παρίσι. Για να ξεριζωθεί αυτή η τρομοκρατική οργάνωση που φαίνεται να έχει αναπτυχθεί σε ολόκληρο τον κόσμο πλέον χρειάζονται συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία πολλών χωρών. Και βεβαίως δεν μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο χώρες οι οποίες συνέβαλαν στον εξοπλισμό και στη δημιουργία του ISIS. Και μιλάμε σαφώς για τις ΗΠΑ και την Τουρκία.
Δεν μπορεί να πιστεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση πώς χαϊδεύοντας την Τουρκία μπορεί να βρεθεί λύση. Η Τουρκία είναι μέρος του προβλήματος και όσα δισεκατομμύρια να της δοθούν πάλι οι δουλέμποροι θα μεταφέρουν από τα παράλια στα ελληνικά νησιά χιλιάδες πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. Τα “μαύρα” σύννεφα πάνω από την Ευρώπη όλο και πυκνώνουν και όπως προειδοποιούν μυστικές υπηρεσίες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και νέα χτυπήματα στην Ευρώπη.
Ο εχθρός των τζιχαντιστών λοιπόν δεν βρίσκεται προ των πυλών. Έχει ήδη περάσει μέσα από αυτές και απειλεί να τινάξει στον αέρα ολόκληρη την Ευρώπη, εκδικούμενος την αδιάφορη στάση των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου όταν στη Συρία θέριευε η τρομοκρατία του ISIS. Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.