Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Τα ΕΙΣΟΔΙΑ του Έθνους μας στο Ναό της του ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ

https://hellasforce.files.wordpress.com/2015/11/cf84ceb1-ceb5ceb9cf83cebfceb4ceb9ceb1.jpgΣήμερα εορτάζουμε τα Εισόδια της Υπεραγίας Θεοτόκου την στιγμή που το Έθνος μας ίσταται ενώπιον μεγάλης Γεωπολιτικής εισόδου σε αποκαλυπτικά και ανατρεπτικά γεγονότα.

Λόγος εις τα Εισόδια της Θεοτόκου – Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς «..Εάν το δένδρο αναγνωρίζεται από τον καρπό, και το καλό δένδρο παράγει επίσης καλό καρπό, η μητέρα της αυτοαγαθότητος, η γεννήτρια της αιώνιας καλλονής, πως δεν θα υπερείχε ασύγκριτα κατά την καλοκαγαθία από κάθε αγαθό εγκόσμιο και υπερκόσμιο;

Και βρίσκει αυτήν την αειπάρθενη η οποία υμνείται από μας σήμερα που γιορτάζουμε την παράδοξη είσοδό της στα άγια των αγίων και την εκλέγει ανάμεσα από όλους ανά τους αιώνες εκλεκτούς και θαυμαστούς και περιβόητους για την ευσέβεια και σύνεση και σε λόγια και σε έργα. Πηγή: απόσπασμα από τις Πατερικές εκδόσεις «Γρηγόριος ο Παλαμάς», τόμος 11ος

Δεν είναι πλέον προφητεία ή πρόρρηση αλλά είναι γεωπολιτικό τετελεσμένο ότι οι Ρώσοι θα πιαστούν για τα καλά με τους Τούρκους.

¨Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη Su-25 και Su-24 κατέστρεψαν ολοσχερώς τουρκική φάλαγγα που μετέφερε όπλα, πυρομαχικά και τρόφιμα σε έναν θύλακα Τουρκομάνων της al-Nusra στα τουρκικά μειονοτικά χωριά της Συρίας, προκαλώντας εκατόμβη νεκρών Τούρκων ισλαμιστών, αλλά και τη οργή της Αγκυρας: Ο Τούρκος πρωθυπουργός Α.Νταβούτογλου ζήτησε από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών να καλέσει τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα για να του επιδόσει διάβημα διαμαρτυρίας και να τον απειλήσει με «σοβαρές συνέπειες» για την πράξη αυτή!

Δηλαδή δεν φτάνει που ο αρχηγός της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν (πρακτικά ισχυρότερος από τον Α.Νταβούτογλου και νο 2 στην Τουρκία μετά τον Ρ.Τ.Ερντογάν) δήλωσε στήριξη στο ISIS, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας ενοχλήθηκε που αποκαλύφθηκαν και βομβαρδίστηκαν τα τουρκικά κομβόι! ¨

«Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα, Andrey Karlov, κλήθηκε στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάτω από τις εντολές του υπουργού Feridun Sinirlioglu, ο οποίος είπε ότι οι ρωσικές πράξεις δεν κινούνται προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της τρομοκρατίας αλλά βομβαρδίζονται χωριά της τουρκικής μειονότητας με πολίτες (!) και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες» είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Tanju Bilgic. pronews.gr 20 Νοεμβρίου 2015

Η κόντρα Ρώσων-Τούρκων είναι από πάρα πολύ παλιά μέχρι και ένας ιστορικός περιηγητής του 1788 γράφει και είναι σαν να γράφει στο σήμερα.

¨Στην Κωνσταντινούπολη έχει την ευκαιρία να διαπίστωση την παρακμή της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τις συνέπειες του δεσποτισμού.
Και δεν θεωρεί πια δύσκολη την αποκατάσταση του Ελληνικού έθνος.
Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κωνσταντινούπολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της. Αν δεχθούν ένα δυνατό πλήγμα ή προφητεία μπορεί να εκπληρωθεί. Οι Έλληνες συμπαθούν τούς ομόδοξους Ρώσους και από’ αυτούς περιμένουν την απαλλαγή από την τυραννία¨

ΤΟ 1793 ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ στο Λονδίνο ένα εικονογραφημένο χρονικό περιηγήσεων στην Ελλάδα πού πραγματοποιήθηκαν από τον Μάιο του 1788 ως τον Φεβρουάριο του 1789. Συγγραφέας του αξιόλογου αυτοί οδοιπορικού φέρεται ένας ανώνυμος «Ιταλός τζέντλεμαν».

Ό Άγγλος αρχαιολόγος JAMES MORTON PATON υποστηρίζει ότι ό ανώνυμος συγγραφέας είναι ό Ιταλός ALESSANDRO BISANI.

Το Νοέμβριο του 1788 ό περιηγητής βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη. Μονάχα τέσσερες ευρωπαϊκές Δυνάμεις διατηρούσαν πρέσβεις στην οθωμανική πρωτεύουσα. Ό Γάλλος είχε την μεγαλύτερη επιρροή. Ακολουθούσε ό Άγγλος, ό βάϊλος της Βενετίας και ό Ολλανδός.
Ή Ισπανία, Σουηδία, Πρωσία και Νεάπολη διατηρούσαν «απεσταλμένους». Υπήρχε επίσης αντιπρόσωπος της Πολωνίας και ένας κόνσολος της Ραγούζας.

Μόνο οι πρεσβευτές είχαν δικαίωμα για ακρόαση από το σουλτάνο. Οι άλλοι έβλεπαν μόνο το βεζίρη ή τον καϊμακάμη .

Στην Κωνσταντινούπολη έχει την ευκαιρία να διαπίστωση την παρακμή της οθωμανικής αυτοκρατορίας και τις συνέπειες του δεσποτισμού.
Και δεν θεωρεί πια δύσκολη την αποκατάσταση του Ελληνικού έθνος.
Οι Τούρκοι πιστεύουν σε μια προφητεία πού προβλέπει πώς ή Κωνσταντινούπολη θα ξαναπέσει κάποτε στα χέρια των παλαιών κυρίων της. Αν δεχθούν ένα δυνατό πλήγμα ή προφητεία μπορεί να εκπληρωθεί. Οι Έλληνες συμπαθούν τούς ομόδοξους Ρώσους και από’ αυτούς περιμένουν την απαλλαγή από την τυραννία.

Από την άλλη μεριά οι Τούρκοι είναι εξαντλημένοι, οι φόροι μεγαλώνουν, οι καταπιέσεις πολλαπλασιάζονται, οι επιδημίες θερίζουν κάθε χρόνο. Σχεδόν πάντοτε ακολουθεί πόλεμος και τα στρατεύματα δεν πληρώνονται.

Όλα αυτά ευνοούν την Ρωσία.

Μόνο πού άλλα έθνη θέτουν φραγμούς στις φιλοδοξίες της.

Ωστόσο μια πραγματικά γενναιόψυχη και ανθρωπιστική συνεργασία με την αυτοκράτειρα θα μπορούσε να αποδιώξει τούς Τούρκους από την Ευρώπη και να ελευθέρωση τούς Έλληνες αποδίδοντας τους ανεξαρτησία και αυτοκυβέρνηση.

Τότε θα βλέπε κανείς αυτό το λαό να αφυπνίζεται από το λήθαργο όπου τον έχουν βυθίσει αιώνες δουλείας και ν’ αναφαίνεται αντάξιος των προγόνων του.

Μ’ όλα αυτά ή διάβρωση του σύγχρονου κόσμου είναι τόσο βαθειά πού φοβάμαι ότι αυτό το σχέδιο πού αποβλέπει στην απελευθέρωση των Ελλήνων δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ.

Κυρίως επειδή μερικά έθνη, από τον ανόητο φόβο του εμπορικού ανταγωνισμού των Ελλήνων, δεν θα επιτρέψουν ποτέ σ’ αυτό το λαό να γίνει ανεξάρτητος, για να μη τούς ξεπεράσει, όπως ακριβώς οι αρχαίοι πρόγονοι του είχαν ξεπεράσει όλους τούς συγχρόνους τους»

Η τελευταία αυτή παράγραφος μας αιτιολογεί πολλά από την μνημονιακή καταδυνάστευση των ημερών μας.

Από το ΒΙΒΛ. ΞΕΝΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1700-1800 ΤΟΜΟΣ Β. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ
thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/11/blog-post_4878.html#ixzz3s44SU1bJ

Είναι όμως σίγουρο ότι οι Τούρκοι από το 1788 μέχρι το 2015 επιβάρυναν κατά πολύ την πνευματική θέση τους με αλλεπάλληλα διαχρονικά εγκλήματα και γενοκτονίες και ταυτόχρονα ¨φόρτωσαν την ΟΡΓΗ του ΘΕΟΥ και την αποφασιστικότητα των Ρώσων .

Εμείς όμως έχουμε ΟΥΡΑΝΙΟ ΠΕΡΙΗΓΗΤΗ ΑΓΙΟ τον Γέροντα Παίσιο που μας είπε… πέρα από το ότι ¨οι τούρκοι έχουν έτοιμα τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους¨ μας τόνισε

«Θα πάρουμε την Αγία Σοφία και θ΄ανοίξει και η πύλη. Αυτήν την πύλη δεν την ξέρει κανείς…»

Εμείς δεν έχουμε παρά να παρακαλέσουμε την ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ που εορτάζει να ΤΗΣ πούμε
¨Άκουσον Θύγατερ και ίδε και κλίνον το ους σου και επιλάθου τουλαού σου και του οίκου του πατρός σου και επιθυμήσει ο Βασιλεύς του Κάλλους σου¨ …

Για να εισέλθει ΠΕΠΟΙΚΙΛΜΕΝΗ ΤΗ ΘΕΙΑ ΔΟΞΗ εις τον Ναό της του ΘΕΟΥ ΣΟΦΙΑΣ την ποθούμενη εκείνη ¨ ΩΡΑ του ΟΥΡΑΝΟΥ¨

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

ΔΡ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.