Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Προφυλακιστέος ο Θωμάς Λιακουνάκος

Προφυλακιστέος ο Θωμάς Λιακουνάκος
Προφυλακιστέος κρίθηκε ο γνωστός επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος με τη σύμφωνη γνώμη της ειδικής ανακρίτριας κατά της Διαφθοράς βασιλικής Μπράτη και του αρμόδιου εισαγγελέα για την υπόθεση της διακίνησης μιζών ύψους 2 εκατ. ευρώ στην υπόθεση της προμήθειας ραντάρ από την βραζιλιάνικη εταιρεία Embraer, έργο με ανάδοχο τη σουηδική εταιρία Ericsson, την οποία εκπροσωπούσε η εταιρεία του AXON του κ. Λιακουνάκου.
Ο γνωστός επιχειρηματίας κρίθηκε ότι είναι ύποπτος φυγής και για το λόγο αυτό οι δικαστικοί λειτουργοί του έδειξαν το... δρόμο της φυλακής. Τα αδικήματα για τα οποία οδηγείται στη φυλακή είναι αυτά της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκία και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος σε βαθμό κακουργήματος.
Απολογούμενος επί μακρόν ενώπιον της ειδικής ανακρίτριας που εξέδωσε το ένταλμα σύλληψης σε βάρος του ο κ. Λιακουνάκος αρνήθηκε ότι έχει διαπράξει οιοδήποτε αδίκημα, υποστηρίζοντας και ότι δεν δωροδόκησε ποτέ κρατικό αξιωματούχο. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές ο επιχειρηματίας διακίνησε μαύρο χρήμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ μέσω off shore εταιρία , η οποία φέρεται να του ανήκει με τελικούς αποδέκτες τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Γιάννη Σμπώκο που ήδη έχουν καταδικαστεί και εκτίουν πολυετείς καθείρξεις για διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος σε άλλα εξοπλιστικά προγράμματα.
Η σύλληψη του επιχειρηματία αποφασίστηκε μετά την αποκάλυψη νέων στοιχείων που έφθασαν στα χέρια της ανακρίτριας μέσω δικαστικής συνδρομής, ενώ λόγω της εμπλοκής στην ερευνώμενη σύμβαση, της Ericsson, ήδη έχουν έρθει σε επαφή με τους Έλληνες ανακριτές κατά της Διαφθοράς και Σουηδοί εισαγγελείς προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη νέα υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα και από τη Σουηδική Δικαιοσύνη.
Ο γνωστός επιχειρηματίας, εκτός του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος εμπλέκεται και κατηγορείται και σε άλλα δύο εξοπλιστικά που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ερευνών, την αγορά των αρμάτων Leopard και το λεγόμενο ηλεκτρονικό πόλεμο.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.