Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Συγκλονιστική ιστορία μάνας προσφυγόπουλων: Το ένα μου το πήρε ο πόλεμος, το άλλο πάρτε το να το σώσετε

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ»

Συγκλονιστική ιστορία μάνας προσφυγόπουλων: Το ένα μου το πήρε ο πόλεμος, το άλλο πάρτε το να το σώσετε
Κλιμάκιο του Φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών βρίσκεται στη Χίο για πολύπλευρες δράσεις.

Σε μία από αυτές βρέθηκε και στην περιοχή Μερσινίδι που βρίσκονται πρόσφυγες για να παραδώσει μεγάλες ποσότητες με πακέτα προσωπικής υγιεινής και  υπνόσακους.
Εκει οι άνθρωποι της «Αποστολής» άκουσαν μια συγκλονιστική ιστορία από μια μάνα προσφυγόπουλων που εκλιπαρεί να σώσει το παιδί της.
Η Σάμια είναι Σύρια 28 ετών και ζούσε σε ένα προάστιο έξω από την Δαμασκό μέχρι που ένας όλμος έπληξε το σπίτι της και σκότωσε το μικρό της αγοράκι. Αν και έγκυος ακολούθησε τον δρόμο της φυγής παρέα με άλλους Σύριους για να φτάσει στα παράλια της Τουρκίας όπου και γέννησε. Πριν τρεις μέρες έφτασε στη Χίο και το πρώτο βράδυ κοιμήθηκε στο χώμα δίπλα σε τάφους στο Μερσινίδι. Στόχος της, να φύγει άμεσα για Γερμανία προσδοκώντας μια καλύτερη ζωή.
Τα όσα είπε στον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» Κώστα Δήμτσα δίνοντας του να κρατήσει το 20 ημερών μωρό της συγκλονίζουν «Δυο παιδιά είχα, το ένα μου το πήρε ο πόλεμος. Το άλλο πάρτο για να το προστατέψεις!»

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.