Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Πως από μια παραλίγο κρίση με την Ρωσία η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ "ΠΑΡΕΔΩΣΕ" Η ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΞ
Iδιαίτερα θετική ήταν η κατάληξη για την Ελλάδα σε μια επαυξημένη κρίση των σχέσεών της με την Ρωσία αλλά και τις ΗΠΑ, με αφορμή της άιτησης διέλευσης από το ελληνικό FIR πολιτικών και στρατιωτικών αεροσκαφών που θα μεταφέρουν "ανθρωπιστική βοήθεια" στην Συρία.

Η Ελλάδα δεν αρνήθηκε την διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών, χωρίς όμως να απαντήσει από την περασμένη εβδομάδα που ζητήθηκε, καθώς την ίδια στιγμή είχαν εκδηλωθεί πιέσεις από πλευράς Ουάσιγκτον για να "ανάψει κόκκινο" η Αθήνα στο αίτημα της Μόσχας.
Ουσιαστικά την όλη εξέλιξη θα έκρινε η Βουλγαρία όπως και έγινε τελικά, η οποία αρνήθηκε την διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών, άλλωστε η κυβέρνηση Μπορίσοφ είναι το "πιόνι" των ΗΠΑ στην περιοχή.
Υπήρξαν πάντως, διελεύσεις ρωσικών αεροσκαφών συνοδεία μαχητικών, από το ελληνικό FIR, προερχόμενα από άλλες κατευθύνσεις.
Εν πάσει περιπτώσει η υπηρεσιακή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ υπό τον έμπειρο Π.Μολυβιάτη παρέδωσε "μαθήματα διπλωμστίας" και όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το pronews.gr εκτιμήθηκε η στάση αυτή απο την Μόσχα και αφ'ετέρου δεν χρειάστηκε να δοκιμαστούν οι σχέσεις με τις ΗΠΑ.
Πριν λίγο εκδόθηκε σχετική ανακοΊνωση από το ΥΠΕΞ και συγκεκριμένα από τον εκπρόσωπο τύπου Κωνσταντίνου Κούτρα ο οποιος δήλωσε τα εξής:
«Όχι μόνον δεν εξεφράσθη δυσφορία ή οποιοδήποτε άλλο αρνητικό σχόλιο προς την Ελληνική Κυβέρνηση, από οιαδήποτε πλευρά, σχετικά με το ζήτημα χορήγησης άδειας υπέρπτησης του ελληνικού εναερίου χώρου, αλλά, αντιθέτως, εκτιμήθηκαν ιδιαιτέρως οι χειρισμοί της Ελλάδας στο θέμα αυτό».
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.