Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Αλλάζουν στρατηγική στη Συρία οι ΗΠΑ αλλά δεν τολμούν να στείλουν χερσαίες δυνάμεις απέναντι στους Ρώσους

ΕΝΤΟΛΗ Β.ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ-ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΔΥΣΗ
Με τη Ρωσία να στέλνει στρατεύματα στη Συρία προς ενίσχυση των δυνάμεων του Μπασάρ αλ Άσαντ για την καταπολέμηση και εξόντωση των τζιχαντιστών και να το παραδέχεται πλέον σχεδόν ανοιχτά οι ΗΠΑ δείχνουν εικόνα πλήρους αιφνιδιασμού από τις κινήσεις-ματ της Μόσχας και δεν τολμούν να μπουν απέναντι στη Ρωσία σε μία περιοχή που όπως φαίνεται είναι αποφασισμένη να ελέγξει πλήρως.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Νew York Times η κυβέρνηση των ΗΠΑ επανεξετάζει την στρατηγική της στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Συρία, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει αποδώσει και βέβαια τώρα υπάρχουν νέα δεδομένα με τους Ρώσους να έχουν κατέβει στη Συρία και να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους Μπασάρ αλ Άσαντ.
Απόδειξη αυτού είναι πώς σήμερα 43 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην περιοχή της Παλμύρας σε μάχες με το Στρατό που κερδίζει συνεχώς έδαφος. Είναι πλέον δεδομένο πώς ο Στρατός της Συρίας έχει ενισχυθεί με ρωσικά όπλα. Το παραδέχτηκε άλλωστε ξεκάθαρα και η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. 
«Η Ρωσία δεν έκρυψε ποτέ το γεγονός ότι πωλεί στρατιωτικό εξοπλισμό στη Συρία για τη μάχη κατά της τρομοκρατίας», δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti, ενώ τόνισε ακόμη ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι, ότι είναι «πρόωρο» να ομιλεί κανείς για ρωσική συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία.
Εμμέσως πλην σαφώς επιβεβαίωσε πώς η Ρωσία είναι πλέον παρούσα στη Συρία και η μόνη επιλογή που έχει μείνει στην Ουάσιγκτον, όπως αναφέρει το δημοσίευμα των New York Times είναι να εκπαιδεύσει περισσότερους μαχητές του λεγόμενου Ελεύθερου Συριακού Στρατού και να τους μεταφέρει σε εμπόλεμες ζώνες. Άντε και να ζητάει από την Ελλάδα να μπλοκάρει τις πτήσεις των ρωσικών αεροσκαφών.  
Ανώνυμες πηγές του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας που επικαλείται η εφημερίδα κάνουν λόγο για καινούργια σχέδια των ΗΠΑ με στόχο την αύξηση του μεγέθους των ομάδων των εκπαιδευμένων ανταρτών-τζιχαντιστών που στάλθηκαν πίσω στην Συρία και μετακίνηση των στρατιωτικών παρατάξεων σε μέρη όπου υπάρχει περισσότερη τοπική υποστήριξη. 
Σημειώνεται πώς τον περασμένο μήνα η συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ξεκίνησε να επικεντρώνεται στην παράταξη ανταρτών μαχητών, που εκπαιδεύονται στην Τουρκία για να εκδιώξουν το Ισλαμικό Κράτος μακριά από την σύνορα με την Συρία. 
Ωστόσο, οι ομάδες αυτές όσο καλά και αν είναι εκπαιδευμένες ή και εξοπλισμένες, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να φέρουν αντίσταση στο Στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ. Όχι όμως στις ρωσικές δυνάμεις που, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το «pronews.gr», μεταφέρει στη Συρία βαρύ οπλισμό, μαχητικά αεροσκάφη και ομάδες των περιβόητων ειδικών δυνάμεων spetsnaz.
Η Μόσχα στη Συρία, όπως φαίνεται πήγε για να μείνει, αφού φτιάχνει νέα στρατιωτική βάση και δεν είναι διατεθειμένη να επιτρέψει σε κανέναν να μπει στα… χωράφια της. 
Για να στείλει ένα ακόμη πολιτικο-στρατιωτικό μήνυμα μάλιστα στη Δύση, με εντολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα πραγματοποιήσουν μία μεγάλη άσκηση, η οποία θα κρατήσει τουλάχιστον πέντε ημέρες και θα γίνει από τον Βόλγα μέχρι και την καρδιά της Σιβηρίας.
Για τους διεθνείς παρατηρητές, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την απόφαση του Β. Πούτιν να δείξει προς το εσωτερικό μέτωπο ότι είναι κυρίαρχος του στρατηγικού παιχνιδιού στην περιοχή, παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία.
Αν και ο στρατηγός Κοσελεφ ενημέρωσε τους στρατιωτικούς ακόλουθους των άλλων χωρών ότι πρόκειται για μια τυπική άσκηση για έλεγχο της ετοιμότητας του στρατεύματος, οι Δυτικοί βλέπουν πίσω από αυτό την σταθερή απόφαση του Πούτιν να παίξει το γεωπολιτικό του χαρτί και την επίδειξη ισχύος.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.