Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

Ευγνωμοσύνη της Μόσχας προς την Αθήνα για τη διέλευση των ρωσικών αεροσκαφών προς την Συρία

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΥΠΕΞ - ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ PRONEWS.GR του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Την ευγνωμοσύνη της εξέφρασε σήμερα η Μόσχα για την άδεια διέλευσης των ρωσικών αεροσκαφών από τον ελληνικό εναέριο χώρο προς την Συρία.

"Η Μόσχα εκτιμά τη θέση της Αθήνας για τις υπερπτήσεις ρωσικών αεροσκαφών που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία μέσω του ελληνικού εναέριου χώρου", δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.
"Εκτιμούμε την επιμονή των Ελλήνων εταίρων σε αρχές και στον σεβασμό των διμερών σχέσεών μας... Η θέση της Αθήνας δείχνει τη βαθιά κατανόησή της για τη δύσκολη ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία", δήλωσε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους.
Eίναι η πλήρης επιβεβαίωση του pronews.gr το οποίο είχε γράψει "H Ελλάδα θα επιτρέψει την διέλευση ρωσικών μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών με προορισμό την Συρία από τον εναέριο χώρο της αρνούμενη  το αίτημα των ΗΠΑ να μην δώσουν άδεια διέλευσης από τον ελληνικό FIR στα ρωσικά αεροσκάφη που έχουν σχηματίσει μια τεράστια αερογέφυρα προς την Συρία ή να τα αναχαιτίσουν αν προσπαθήσουν να περάσουν! "
Η Μόσχα επικροτεί δημοσίως και επισήμως την ελληνικη στάση αποδεικνύοντας ότι η Ελλάδα βγήκε κερδισμένη από μια παραλίγο κρίση.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.