Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μέκκα: Ποδοπατήθηκε πλήθος – Περισσότεροι από 700 νεκροί και 800 τραυματίες


Τραγωδία ασύλληπτου μεγέθους σημειώθηκε στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια ιερής τελετής στην οποία συμμετείχαν 2 εκατομμύρια προσκυνητές.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην τοποθεσία Μίνα, 5 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μέκκας. Στο σημείο αυτό υπάρχουν ιερές στήλες, στις οποίες οι πιστοί πετούν πέτρες, καθώς αυτές συμβολίζουν το διάβολο.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο πανικός ξεκίνησε όταν παρατηρήθηκε μια ξαφνική και μεγάλη αύξηση των πιστών στους δρόμους γύρω από το 5όροφο κτήριο που στεγάζει τις στήλες.
Στο σημείο έσπευσαν 220 ασθενοφόρα και 400 άτομα ιατρικό προσωπικό, ωστόσο ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά, ώρα με την ώρα.
Υπενθυμίζεται ότι πριν από 2 εβδομάδες, έχασαν τη ζωή τους περισσότερα από 100 άτομα στο Μεγάλο Τζαμί, όταν κατέρρευσε πάνω τους γερανός.
Ο υπουργός Υγείας της Σαουδικής Αραβίας απέδωσε την τραγωδία, στην έλλειψη πειθαρχίας των προσκυνητών που έχουν την τάση, όπως είπε, να παραβλέπουν τις οδηγίες των υπευθύνων του.
«Αν οι πιστοί είχαν ακολουθήσει τις οδηγίες, θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει ένα τέτοιο δυστύχημα», δήλωσε ο Χάλεντ αλ-Φάλιχ στη δημόσια τηλεόραση Ελ-Εκμπαρίγια, αφού επισκέφθηκε το σημείο της τραγωδίας, που είναι η χειρότερη κατά τη διάρκεια του ετήσιου μουσουλμανικού προσκυνήματος εδώ και 25 χρόνια.
Το Ιράν, που έχασε 43 πολίτες του κατά το ποδοπάτημα, επέρριψε την ευθύνη για την τραγωδία σε σφάλματα στην εφαρμογή μέτρων ασφαλείας.
Πηγή: topontiki.gr
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.