Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ‘ΧΟΥΜΕ ΝΤΕΡΜΠΙ, ΑΛΛΑ ΝΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ…. ΡΕΛΑΝΤΙ!

ekloges
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ
Στις ράγες του στατιστικού και προβλεπτικού λάθους κινούνται και πάλι τα τρένα-ορισμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων. Εμείς εκτιμούμε νίκη ΣΥΡΙΖΑ με σβησμένες μηχανές. και  γνωρίζετε δεν έχουμε πέσει ΠΟΤΕ έξω.

Ας πάρουμε μια από τις εταιρίες μετρήσεων. Σε δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε χθες, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, στη Βουλή μπαίνουν η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη και η Λαϊκή Ενότητα με 3,8% και 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ με 1,7%. Στο 11,2% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
print_screen_dimoskopisi
Σχόλιο:
1ον : Η συγκεκριμένη εταιρία στις 25 Ιουλίου (μετά την υπογραφή της συμφωνίας με τα σκληρά μέτρα) προβάδισμα-βουνό 15.8 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ (δείτε ΕΔΩ). Μέσα σε ένα μήνα η διαφορά πως εξανεμίστηκε και ψαλιδίστηκε στην 1 μονάδα;;;!!! Κι αυτό δεδομένου ότι η Λαϊκή Ενότητα που προήλθε από τα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 3.1% όπως λέει η εταιρία! Και δεδομένου ότι τα σκληρά μέτρα είχαν συμφωνηθεί. Τότε είχαμε 6% αναποφάσιστους και σήμερα 11.2%. Ας πούμε ότι όλοι προήλθαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Άρα 5.2+3.1=8.3 μονάδες κάτω. 15.8-8.3 = 7.5 μονάδες
Αν υπολογίσουμε τις διαρροές προς και από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι οι διαρροές σε άλλα κόμματα είναι μεγαλύτερες από τις εισροές τότε η διαφορά δεν θα πέσει κάτω από 4 μονάδες.
print_screen_dimoskopisi1
2ον : Η συγκεκριμένη εταιρία στις 9 Ιανουαρίου έδινε διαφορά 3.3 μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά στις εκλογές η διαφορά ήταν 5.2 μονάδες μεγαλύτερη δηλαδή 8.5 μονάδες. Να υπενθυμίσουμε ότι το λάθος στην στατιστική σε επίπεδο εμπιστοσύνης 95%-99% είναι το πολύ 2.5 μονάδες.
print_screen_dimoskopisi2
3ον : Γιατί η συγκεκριμένη εταιρία δεν δίνει παράσταση νίκης ;; Στην παράσταση νίκης της Marc χθες στον ALPHA το 60.3% πιστεύει θα νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και μόλις το 19.4% η ΝΔ. Αυτο δεν δικαιολογεί προβάδισμα μιας μονάδας!!!
print_screen_dimoskopisi3
Τον Γενάρη βέβαια η παράσταση νίκης ήταν 69%-13% πράγμα που σημαίνει ότι σε αυτές τις εκλογές η διαφορά υπέρ ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται περίπου 40% χαμηλότερη δηλαδή στις 5-6 μονάδες.
4ον : Στα γραφεία στοιχημάτων (που παίζονται εκατομμύρια άρα οι αποδόσεις που προεξοφλούν πιθανότητες βγαίνουν με πολύ προσοχή) η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έδινε 1.05-1.25 τον Γενάρη. Τώρα δίνει 1.25-1.40 άρα και πάλι προεξοφλείται νίκη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με λιγότερες μονάδες.
print_screen_dimoskopisi4
print_screen_dimoskopisi5
5ον : Χτες μιλώντας στο δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ στον Γιάννη Παπαγιάννη, ο Αιμίλιος Λιάτσος ανέφερε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως του είπαν δημοσκόποι. Άρα η ψαλίδα από 1.5-3.5 μονάδες που δίνουν σήμερα πολλές εταιρίες θα ανοίξει (σίγουρα πάνω από 3-4 μονάδες). Άλλωστε συνήθως στις εκλογικές αναμετρήσεις οι αναποφάσιστοι πάνε με τον νικητή, δηλαδή τον πρώτο.
SCOTTISH-THKAME

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.