Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Ο κύβος ερρίφθη: Δημιουργία κόμματος εξήγγειλε ο Π.Λαφαζάνης - Και επίσημη πλέον η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κύβος ερρίφθη για τη δημιουργία νέου κόμματος από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη κόντρα (;) στον μνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ όπως καταγγέλουν εδώ και αρκετές ημέρες οι διαφωνούντες. Αυτό σημαίνει πώς αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας δρομολογούνται άμεσα πολιτικής εξελίξεις τόσο εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το ξεκαθάρισμα λογαριασμών όσο και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα με εκλογές

"Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη".
Με αυτές τις φράσεις ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και άλλα δώδεκα στελέχη της Αριστερης Πλατφόρμας ανακοινώνουν ουσιαστικά την αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη δημιουργία ενός νέου κόμματος με το οποίο θα κατέλθουν στις εκλογές. Το είχε προαναγγείλλει άλλωστε από χθές ο τέως αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος.
Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα είναι αρχηγός στο νέο αυτό κόμμα, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν πείθει ιδιαίτερα, όπως και κανένα άλλο στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας δεν έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχει μία συνεργασία με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που βρίσκεται κοντά στις θέσεις των "Λαφαζανικών" και απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, όπως φάνηκε άλλωστε και χθές. Η Πρόεδρος της Βουλής ωστόσο έχει και αντιπάθειες στην Αριστερή Πλατφόρμα.
Σε αυτό ασκείται σκληρή κριτική στη συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνηση και Κουαρτέτου σημειώνοντας μεταξύ των άλλων πως "το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης".
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο με τις υπογραφές:
Η υπογραφή ενός νέου Μνημονίου και μάλιστα από μία κυβέρνηση που εκλέχτηκε για να καταργήσει τα δύο προηγούμενα, ισοδυναμεί με καταστροφή για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. Το νέο Μνημόνιο σημαίνει ακόμη περισσότερη λιτότητα, συρρίκνωση των δικαιωμάτων των πολιτών και διαιώνιση του καθεστώτος επιτροπείας της χώρας. Το νέο Μνημόνιο ανατρέπει πλήρως την εντολή του ελληνικού λαού, που απέρριψε συνολικά στις 5 Ιουλίου τις μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές φτώχειας και νεοαποικιακής εξάρτησης.
Σε όλη τη διάρκεια των πέντε τελευταίων χρόνων ο λαός εναντιώθηκε με κάθε τρόπο στην τρομοκρατία και τους εκβιασμούς και απαίτησε μία Ελλάδα ανεξάρτητη, δίκαιη, ανασυγκροτημένη, δημοκρατική και κυρίαρχη. Το μνημόνιο αυτό όπως και τα προηγούμενα, χρειάζεται να συναντήσει την ακόμα πιο πλατιά αγωνιστική αντίσταση μίας αλληλέγγυας και αποφασισμένης κοινωνίας. Αυτήν τη στιγμή επιβάλλεται να συνεχίσουμε στο δρόμο της 5ης Ιουλίου μέχρι το τέλος, μέχρι την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, με εναλλακτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανασυγκροτημένη, κοινωνικά δίκαιη.
Ο αγώνας ενάντια στο νέο Μνημόνιο αρχίζει τώρα, με την κινητοποίηση του λαού σε κάθε γωνιά της χώρας. Για να αναπτυχθεί και να νικήσει αυτός ο αγώνας, είναι αναγκαία η άμεση λαϊκή οργάνωση σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους κοινωνικούς χώρους.
Καλούμε στην πολιτική και κοινωνική συγκρότηση ενός πλατιού πανελλαδικού κινήματος, με δημιουργία επιτροπών αγώνα ενάντια στο νέο Μνημόνιο, τη λιτότητα και την επιτροπεία της χώρας. Ένα ενωτικό κίνημα που θα δικαιώσει τους πόθους του λαού για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.
Ο αγώνας που οδήγησε στον θρίαμβο του Όχι της 5ης Ιουλίου συνεχίζεται και θα νικήσει.
Οι υπογράφοντες Βερναρδάκης Αλέκος, Γαλάνης Νίκος, Κάβουρας Δημήτρης, Καλτσώνης Δημήτρης, Λαφαζάνης Παναγιώτης, Μαντάς Παναγιώτης, Νταβανέλος Αντώνης, Παγιάτσος Ανδρέας, Σακελλαρόπουλος Σπύρος, Σαραφιανός Δημήτρης, Σουάνη Μαρία, Τζήμας Θέμης, Χήτας Λάμπρος.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.