Οι θαυματουργές ιδιότητες των αχλαδιών σχετίζονται με την
ενεργοποίηση βασικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό της
αλκοόλης
Η ιδανική προληπτική θεραπεία για τα άσχημα συμπτώματα του hangover (πονοκέφαλος, ναυτία, δυσκολία συγκέντρωσης, αδυναμία) που ακολουθεί ένα γερό μεθύσι είναι τα... αχλάδια, αποκάλυψαν πρόσφατα επιστήμονες από αυστραλιανό ερευνητικό ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τα ευρήματά της έρευνάς τους, τα συγκεκριμένα γευστικά φρούτα (ολόκληρα ή ο χυμός τους) είναι το καλύτερο προληπτικό φάρμακο για την κατανάλωση αλκοόλ.
Όπως αναφέρεται οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αχλάδια, πέραν της θρεπτικής τους αξίας, βοηθούν στη συγκέντρωση, μειώνουν την απώλεια μνήμης, περιορίζουν την ευαισθησία του ατόμου απέναντι στο φως και τον ήχο, που έχουν τα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ παράλληλα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την ποσότητα του οινοπνεύματος στο αίμα.
Κατά την άποψη της επικεφαλής της μελέτης, Μάνι Νόουκς, αυτές οι θαυματουργές ιδιότητες των αχλαδιών σχετίζονται με την ενεργοποίηση βασικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό της αλκοόλης.
Αν και μέχρι στιγμής τα οφέλη αυτά έχουν επιβεβαιωθεί μόνο για ένα ασιατικό είδος αχλαδιού (nashi), μελλοντικά θα εξεταστούν και άλλες ποικιλίες αχλαδιών, ώστε να διαπιστωθεί αν εξασφαλίζουν ανάλογα αποτελέσματα.
Η δρ. Νόουκς διευκρινίζει ότι η θετική επίδραση αποδείχθηκε μόνο όταν τα αχλάδια τρώγονταν πριν την κατανάλωση αλκοόλ. «Αντίθετα, δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη ότι η λήψη τους μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της μέθης», λέει χαρακτηριστικά.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Η ιδανική προληπτική θεραπεία για τα άσχημα συμπτώματα του hangover (πονοκέφαλος, ναυτία, δυσκολία συγκέντρωσης, αδυναμία) που ακολουθεί ένα γερό μεθύσι είναι τα... αχλάδια, αποκάλυψαν πρόσφατα επιστήμονες από αυστραλιανό ερευνητικό ινστιτούτο.
Σύμφωνα με τα ευρήματά της έρευνάς τους, τα συγκεκριμένα γευστικά φρούτα (ολόκληρα ή ο χυμός τους) είναι το καλύτερο προληπτικό φάρμακο για την κατανάλωση αλκοόλ.
Όπως αναφέρεται οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα αχλάδια, πέραν της θρεπτικής τους αξίας, βοηθούν στη συγκέντρωση, μειώνουν την απώλεια μνήμης, περιορίζουν την ευαισθησία του ατόμου απέναντι στο φως και τον ήχο, που έχουν τα νυχτερινά μαγαζιά, ενώ παράλληλα έχουν την ιδιότητα να μειώνουν την ποσότητα του οινοπνεύματος στο αίμα.
Κατά την άποψη της επικεφαλής της μελέτης, Μάνι Νόουκς, αυτές οι θαυματουργές ιδιότητες των αχλαδιών σχετίζονται με την ενεργοποίηση βασικών ενζύμων που εμπλέκονται στο μεταβολισμό της αλκοόλης.
Αν και μέχρι στιγμής τα οφέλη αυτά έχουν επιβεβαιωθεί μόνο για ένα ασιατικό είδος αχλαδιού (nashi), μελλοντικά θα εξεταστούν και άλλες ποικιλίες αχλαδιών, ώστε να διαπιστωθεί αν εξασφαλίζουν ανάλογα αποτελέσματα.
Η δρ. Νόουκς διευκρινίζει ότι η θετική επίδραση αποδείχθηκε μόνο όταν τα αχλάδια τρώγονταν πριν την κατανάλωση αλκοόλ. «Αντίθετα, δεν είχαμε την παραμικρή ένδειξη ότι η λήψη τους μετά την κατανάλωση οινοπνεύματος μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της μέθης», λέει χαρακτηριστικά.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.