Στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης στο προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη πριν λίγες ημέρες , ο ναυτικός  κολοσσός Costa Cruises αποφάσισε να ακυρώσει τις υπόλοιπες προσεγγίσεις πλοίων της εταιρείας σε τουρκικά λιμάνια  για το 2015.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα usatoday.com , τονίζεται μάλιστα  ότι οι προσεγγίσεις των τριών πλοίων της  που ήταν προγραμματισμένες να εισέλθουν στο λιμένα της Σμύρνης θα επανπροωθηθούν σε Ελλάδα Ιταλία και Μάλτα.(!!)  
Σε ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι η αλλαγή των δρομολογίων «θα εξασφαλίσει  την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους επισκέπτες της  και θα ανταποκρίνεται  στις προσδοκίες τους». Πρόκειται για τα υπερ- κρουαζιερόπλοια,  neoClassica, Costa Pacifica και Costa Deliziosa.
Η απόφαση της αμερικανικής εταιρείας,  ακολουθεί τον ρουν των γεγονότων της  10 Αυγούστου, όταν  δύο γυναίκες διέπραξαν   ένοπλη επίθεση , στο υπό  αυστηρά φρούρηση  αμερικανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη . Μια γυναίκα συνελήφθη και αργότερα αναγνωρίστηκε ως μέλος του αριστερού Επαναστατικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού .
Η Τουρκία είναι η δεύτερη χώρα στην ανατολική Μεσόγειο που χάνει την δυνατότητα προσέγγισης  στους λιμένες της  των κρουαζιερόπλοιων της εταιρείας Costa Cruises. Τον Μάιο, η ίδια εταιρεία απέκλεισε όλες τις κρουαζιέρες με προορισμό  την Τυνησία μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεκάδων τουριστών οι οποίοι  ευρίσκονταν σε  εκδρομή εκεί.
Πρόκειται σύμφωνα με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, για πολύ μεγάλο και μακροχρόνιο πλήγμα του τουρισμού στην Τουρκία. Μεγάλο  ρόλο στην απόφαση της  αμερικανικής εταιρείας έπαιξε σίγουρα  και η επίθεση στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ  εχθές, από ένοπλους άνδρες. Επίσης ο πόλεμος του τουρκικού κράτους και του ΡΚΚ μέσα στις πόλεις της χώρας  θα διώξει και τους υπόλοιπους  ξένους τουρίστες  που ευρίσκονται στην Τουρκία .
Όλος αυτός ο τουρισμός θα κατευθυνθεί  τώρα στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η χώρα μας προφανώς δέχθηκε ένα θεόσταλτο δώρο ειδικά για την  τωρινή περίοδο αλλά και για την  επόμενη τουριστική σεζόν, κάτι που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε ως χώρα  ρυθμίζοντας το ζήτημα των χιλιάδων  προσφύγων σε συνεργασία με την ΕΕ, για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε οικονομικά ως κράτος. Δεν πρέπει να ομφαλοσκοπούμε αλλά  οφείλουμε να  » σηκώσουμε τα μανίκια » για να σώσουμε την πατρίδα μας.
Η Ελλάδα ήταν και πρέπει να παραμείνει όαση σταθερότητας και ασφάλειας στην ανατολική Μεσόγειο.