Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ομιλία Κωνσταντοπούλου μετά την εκλογή ΠτΒ (Video)

Κωνσταντοπούλου: Απάντηση στον Τσίπρα με εμπρηστική ομιλία
Καμία βουλή δεν πρέπει να νομοθετεί υπό ασφυκτικές προθεσμίες
Κωνσταντοπούλου: Απάντηση στον Τσίπρα με εμπρηστική ομιλία


Εντονη ήταν η αντίδραση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για την συζήτηση με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα στις Επιτροπές της Βουλής.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η κυβέρνηση εκβιάζεται. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το αν ο εκβιασμός ολοκληρωθεί απόψε, τίποτα δε θα εμποδίσει την επανάληψή του», τόνισε μεταξύ άλλων στο συγκινητικό της μήνυμα προς τους συναδέλφους της βουλευτές, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κυρία Κωνσταντοπούλου υπερασπίστηκε με παρρησία τον πρωθυπουργό ως ηθικό και ανιδιοτελή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μέγεθος της ανιδιοτέλειας να αναλάβει την πολιτική του καταστροφή σήμερα για να σωθεί ο λαός».
Ενώ χαρακτήρισε ωμό εκβιασμό αυτό που γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην κυβέρνηση και το λαό, τονίζοντας πως η βουλή καλείται μέσα σε 2,5 ώρες να επικυρώσει τον ενταφιασμό της κοινοβουλευτικής δημοκρατία και την υποθήκευση της δημοσίας περιουσίας.
«Εδώ δεν χωρούν αυταπάτες. Τον πρωθυπουργό που εκβιάζεται βοηθά το να τον θωρακίσει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα, όχι να του δώσει την χαριστική βολή με ένα «ναι» νομίζοντας ότι τον διευκολύνει ή παρακαλώντας τον να την εκβιάσει, κάτι που ο πρωθυπουργός προς τιμή του δεν έκανε, όπως οι προκάτοχοί του και την υπόθεση της Αριστεράς και της Δημοκρατίας υπηρετούν οι κάθε είδους αντιστάσεις, οι μικρές και οι μεγάλες».
«Αν η Βουλή δεν αντισταθεί στον σημερινό εκβιασμό, δεν θα αντισταθεί και σε επόμενους. Αν νομοθετήσει με φιρμάνια αν ενδώσει, αν παραλύσει θα βρεθεί αντιμέτωπη με τον εαυτό της και τη συνείδησή της και την ψυχή της» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου.
Αφού είπε πως «στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» επικαλέστηκε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για να υπογραμμίσει ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα το «όχι» του ελληνικού λαού να το κάνουμε «ναι» με την ψήφο μας, ούτε να το ερμηνεύουμε ως «όχι» υπό προϋποθέσεις. Ο λαός μίλησε, είπε ένα μεγάλο όχι στα τελεσίγραφα, στην τρομοκρατία, στον εκφοβισμό. Έχουμε την υποχρέωση να υπερασπιστούμε την ετυμηγορία τους γιατί ή δική μας εξουσία πηγάζει από εκείνους».
Ξεκινώντας την ομιλία της από το βήμα της Βουλής, ευχαρίστησε τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα του ΟΗΕ, κ. Μποχολάβσκι που «για τρίτη φορά παρεμβαίνει με δημόσια έκκληση να προστατευθεί ο ελληνικός πληθυσμός από περαιτέρω περιστολή των δικαιωμάτων του» αλλά και τον κ. Τουσέν, ο οποίος «με δημόσια παρέμβασή του προτείνει τη λύση για την ελλάδα, μία λύση που προϋποθέτει διαγραφή του απεχθούς, παράνομου και αθέμιτου χρέους που κάποιοι επιχειρούν λυσσσαλέα να φορτώσουν στον ελληνικό λαό και τις επόμενες γενιές».


Read more 

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.