Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται σφόδρα για το εάν θα παραμείνει  η Ελλάδα  στη ζώνη του ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση  θα αποδυναμωθεί η «νότια πτέρυγα» της συμμαχίας , στην προσπάθεια αντιπαράθεσης με τη Ρωσία.

 Σε  μία ενδεχόμενη σύγκρουση  της δύσης  με τη Ρωσία , είναι κομβική η ελληνική συμμετοχή . Χωρίς την Ελλάδα  το ΝΑΤΟ θα χάσει το    μεγαλύτερο «αεροπλανοφόρο» της Μεσογείου Θάλασσας, χάνοντας τον έλεγχο της συμμαχίας, που  θα αποσταθεροποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα»,  αναφέρει ο  επικεφαλής  Γερμανός αναλυτής  Volker Hellmayera.
aeroplanoforosuper-474x315
Η Αμερική σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεται έναν «αδύναμο κρίκο» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που θα σήμαινε την αρχή του τέλους της ΕΕ, αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα .
Η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να αντέξει το λεγόμενο Grexit (Ελληνική έξοδος από τη ζώνη του ευρώ), επειδή  το νατοϊκό σύστημα ασφαλείας  στην   Ευρώπη θα υποστεί ένα τεράστιο ρήγμα . Η Αμερική χρειάζεται μια ενιαία ΕΕ έτοιμη δια παν ενδεχόμενο , να υποστηρίζει σθεναρά την επέκταση των κυρώσεων κατά της Μόσχας, σημειώνει η εφημερίδα  Deutsche Wirtschafts Nachrichten, 
«Οι Αμερικανοί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η έξοδος της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ θα καταστρέψει την ΕΕ. Το σοκ θα είναι τέτοιο που δεν θα μπορεί να επιβιώσει, καμία  [Ευρωπαϊκή] κυβέρνηση. Και αυτό με τη σειρά του, θα διαρρήξει την αρχιτεκτονική του  ευρωπαϊκού συστήματος άμυνας του ΝΑΤΟ. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ να «χτίσουν» την  εικόνα του εχθρού στο πρόσωπο της Ρωσίας.
Το ΝΑΤΟ  από κοινού ΠΛΕΟΝ  με την  ΕΕ , θα ελέγχει τα  πολιτικά όργανα της ΕΕ. Μόνο με αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον θα μπορεί να εξασφαλίσει τον έλεγχο της λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη », αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.
Έτσι, ο Λευκός Οίκος  που ενδιαφέρεται για την αντιπαράθεση με την Ρωσία . επιθυμεί να  διατηρήσει την ευρωπαϊκή ενότητα. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να σημειωθεί ότι δεν κυβερνιούνται τα πάντα  από τα χρήματα. Η Ρωσία δεν μπορεί να παράσχει σημαντική οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά  οι δύο χώρες δεσμεύονται από   ιστορικές σχέσεις χιλίων ετών  σε πολιτικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό και οικονομικό επίπεδο. Και υπάρχει ένας πραγματικός κίνδυνος,  ο οποίος τροφοδοτεί την «σύγκρουση»  με τη Μόσχα, και σε συνδυασμό  και την μακροπρόθεσμη οικονομική αστάθεια στην Ελλάδα,  μπορεί να φέρει το ελληνικό εκλογικό σώμα ενάντια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, γράφουν οι » ψυχροί» Γερμανοί, οι οποίοι κατανοούν το πρόβλημα που έχουν και αυτοί να αντιμετωπίσουν .
Νομίζουμε,  σύμφωνα και με ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,  οι Γερμανοί γνωρίζουν  επίσης ότι οι Έλληνες δεν είναι « πρόβατα» για να  συναινέσουν σε απίθανες  κυρώσεις ενάντια στον ρωσικό λαό, ενώ ο επιτιθέμενος  στην ουσία είναι το ΝΑΤΟ. Εάν οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η Μόσχα ευθύνεται για την Ουκρανία , τότε αποτελούν θύματα μιας ανελέητης προπαγάνδας από τα δυτικά  ΜΜΕ. Οι Έλληνες όμως δεν το πιστεύουν αυτό,  σε συντριπτική πλειοψηφία και κατηγορούν τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Το οικονομικό ζήτημα που ταλανίζει την πατρίδας μας έχει γεωπολιτικές προεκτάσεις.
Η Ελλάδα αποτελεί ένα από τα πιο κομβικά σημεία του πλανήτη ανάμεσα σε τρεις άπειρους, δυο θαλάσσια περάσματα, στην πιο θερμή περιοχή του πλανήτη. Αυτό δεν το λέμε «εμείς» αλλά όλοι οι «άλλοι».  Ο νοών νοήτω.