Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Η Δημοτική Αντιπολίτευση του Δήμου Μαραθώνος μέχρι τώρα..


Είναι γνωστό πια, σε όσους κατοικούμε στον Δ. Μαραθώνος, ότι εδώ και ένα χρόνο περίπου τίποτα δεν προχωράει σε αυτόν τον Δήμο, εκτός από το Rotation των Συμβούλων της πλειοψηφίας στις έμμισθες θέσεις  και την απόκτηση από αυτούς της κάρτας «Εντελταμένου Συμβούλου» καθώς και τα ταξίδια και οι περιηγήσεις σε καλοκαιρινά και χειμερινά θέρετρα του Mr.Saint Tropez που σε κάθε ευκαιρία  «ακκίζεται»  στα social media διευρύνοντας τον προσωπικό του κύκλο γνωριμιών.

Τα  προβλήματα της καθημερινότητας που βιώνουν καθημερινά οι Δημότες μας έρχονται σε δεύτερη ή Τρίτη μοίρα. Το παράδοξο όμως της  όλης υπόθεσης είναι ότι ενώ η Δημοτική Αρχή , μέχρι στιγμής, είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων εν τούτοις και η Αντιπολίτευση δεν έχει καταφέρει (ή μπορέσει) να δημιουργήσει, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, προϋποθέσεις αλλαγής του πολιτικού σκηνικού και τη χάραξη πορείας, με όσες «υγιείς» δυνάμεις  υπάρχουν στο χώρο της πλειοψηφίας , ανατροπής της τελματώδους αυτής κατάστασης και της δημιουργίας ενός Δημοτικού Μετώπου σωτηρίας του Δήμου μας.
Η «Ενωμένη ( ; ) Πολιτεία» ως Αξιωματική  αντιπολίτευση, με κενά καθίσματα ( δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα και του επικεφαλής της συμπεριλαμβανομένου) σε πολλές συνεδριάσεις του Δ.Σ. επικεντρώνεται περισσότερο στην υπεράσπιση της Δημαρχιακής της θητείας (τις περισσότερες φορές δικαιολογημένα) γιατί λόγω της επικοινωνιακής καταγγελτικής συμπεριφοράς του "Δημάρχου" είναι υποχρεωμένη να υπερασπισθεί το έργο της παρά στη προσπάθεια εξεύρεσης κοινών ενεργειών που θα δώσουν ώθηση στον Δήμο. Παρ' όλα αυτά ενώ σε κάποια προβλήματα έχει καταθέσει προτάσεις αντιμετώπισης των καθώς και ιδιαίτερα αρκετές προσφυγές αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν έχουν περάσει οι ενέργειες αυτές στην κοινωνία.
Εντύπωση προκαλεί με τις απουσίες της η ανεξάρτητη πλέον δημοτική σύμβουλος και πρώην αγαπημένο παιδί της Ενωμένης Πολιτείας κυρία Αναστασίου. Ερώτηση: Αν δεν μπορεί να παρευρίσκεται και να είναι παρών σε όλα τα δημοτικά συμβούλια γιατί δεν παραιτείται ;
Η Δύναμη Πολιτών «θεωρείται» από τους παρακολουθούντες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. καλώς ή κακώς ως η «Δημοτική Συγκυβέρνηση», άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που ο νυν Δήμαρχος εγκωμίαζε τη στάση της και τους καλούσε να συμμετέχουν σε επιτροπές ή να περάσουν από το γραφείο του για να συζητήσουν. Όταν καμιά φορά η κ.Δρακοπούλου ασκήσει κάποια κριτική που δεν αρέσει στον Δήμαρχό μας τότε αυτός της απαντά. «Αφού το κόμμα σας είναι στη κυβέρνηση γιατί δεν ζητάτε να το λύσει ; » Οι κινητοποιήσεις που διενεργούσαν στο παρελθόν για διάφορα σοβαρά θέματα φαίνεται ότι έχουν σταματήσει από της 25η Ιανουαρίου και μετά την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ Κυβέρνηση της χώρας. Λες και τα προβλήματα του τόπου μας λύθηκαν από την στιγμή που βγήκε ο Τσίπρας! Θέλουμε να δούμε αν αυτή η κινητικότητα εκτός συμβουλίων, με ημερίδες, συζητήσεις , με επαφές πολιτικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει βάση για την κατάθεση προτάσεων που αφορούν τον Δήμο μας. 
Η Λαϊκή Συσπείρωση παρότι ασκεί σκληρή κριτική και καταγγέλλει τα όποια αντιλαϊκά και αντεργατικά συμφέροντα, η κομματική της προέλευση την οδηγεί πολλές φορές σε στείρο αντιπολιτευτικό λόγο που βοηθάει τον Celebrity Δήμαρχο στη προσπάθεια απαξίωσης της. Οι συχνές κόντρες με τον Πρόεδρο Λιβαθηνό ίσως έχουν κουράσει λίγο τους παρακολουθούντες τα δημοτικά συμβούλια και οδηγεί πολλές φορές τον κόσμο εκτός αίθουσας μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Νέα Εποχή :Ο τελευταίος αλλά όχι έσχατος κ. Χατζηγιάννης  σε πάρα πολλά Δ.Σ. έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τις τοποθετήσεις του αλλά λίγο η «ατολμία του ή η ευγένεια του» να προχωρήσει σε κάθετη σύγκρουση απαντώντας στις προκλήσεις που δέχεται από την Δημοτική πλειοψηφία λίγο η μικρή του εκλογική επιρροή δεν του επιτρέπουν να ηγηθεί της αντιπολιτευτικής προσπάθειας. Η συχνή παρουσία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν υποκαθιστά τα συμβατικά μέσα ενημέρωσης και έχει βοηθήσει να υποβαθμιστεί το επικοινωνιακό του έργο καθώς δείχνει ότι δεν επενδύει στην ομαδική δουλειά και στην ανάδειξη νέων στελεχών.
Το κύριο βάρος πέφτει στην Αξιωματική αντιπολίτευση η οποία, στηριζόμενη σε ότι θετικό επιτεύχθηκε στο παρελθόν αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα τα λάθη, τις παραλείψεις και τις αδυναμίες, θα πρέπει να αφουγκρασθεί τα προβλήματα των Δημοτών να παλέψει για την συνέχεια και την ολοκλήρωση των έργων υποδομής που είτε άρχισαν είτε εγκρίθηκαν στο παρελθόν και τώρα παρουσιάζουν στασιμότητα και να συναινέσει σε ότι θετικό ( αν υπάρξει) για το καλό του Δήμου. «Ο πρώην Δήμαρχος ''κουρασμένος'' , απουσιάζοντας από αρκετά Συμβούλια (δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα) δίνει την ευκαιρία στους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους να καλύψουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό αυτό αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες». Βασικός στόχος της παράταξης και των συμβούλων που έχουν εκλεγεί και ηγούνται αυτή τη στιγμή των πρωτοβουλιών είναι ότι θα πρέπει να συμπορευθούν με τα νέα κοινωνικά ρεύματα τις νέες δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας που δεν θέλουν να βαλτώσει ο τόπος μας και να συμβάλουν ώστε να αρχίσει σιγά-σιγά να δημιουργείται ένα νέο μεγάλο ΔΗΜΟΤΙΚΟ πλειοψηφικό ρεύμα κινητοποιώντας αξιόλογους πολίτες που θα δώσει ξανά όραμα και ελπίδα στους δημότες μας.
Είναι δύσκολα τα πράγματα και αυτή τη στιγμή όπως είναι η κατάσταση, η αλήθεια είναι, ότι  περιμένουμε πάρα πολλά από την Αντιπολίτευση ακριβώς επειδή μας απογοήτευσε η νέα Δημοτική Αρχή!
email : άρθρο αναγνώστη κάτοικου Δήμου Μαραθώνος

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.