Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Η Αλήθεια στη Φόρα… «Δεν Φταίει η Ελλάδα για την Κρίση, Αλλά η Στρατηγική της Μέρκελ»

Δεν Φταίει η Ελλάδα για την Κρίση, Αλλά η Στρατηγική της Μέρκελ
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ «ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΕΡΜΑΝΟ…
«Η Ευρωπαϊκή Στρατηγική της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει ακριβώς αποτύχει, απέτυχε Θεαματικά…»

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποκτήσει πολιτική διάσταση, απειλώντας να καταστρέψει την Ένωση, έγραψε ο Henrik Müller στο Der Spiegel, τοποθετώντας το φταίξιμο για την κακή κατάσταση των ευρωπαϊκών υποθέσεων στη γερμανική κυβέρνηση και ειδικότερα στην Άνγκελα Μέρκελ.
Η ελληνική κρίση θα μπορούσε να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά δεν είναι αυτό που απειλεί την επιβίωση του εγχειρήματος της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται από την κούραση, που προέρχεται από τα αρκετά χρόνια της πολιτικής ανισορροπίας – όχι μόνο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους άλλους, αλλά σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημειώνει ο Müller, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα μπορούσε να είναι κοντά σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.
Μια σειρά από ευρωπαϊκές συνόδους κορυφής τον Ιούνιο αποκάλυψε την πραγματική κατάσταση της ΕΕ: Πρόκειται για μια «απελπιστικά υπερφορτωμένη και διαιρεμένη οντότητα», σύμφωνα με τον οικονομολόγο.
Πράγματι, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι μνημειώδεις: από τον άνευ προηγουμένου αριθμό των προσφύγων που έρχονται συνεχώς σε ισχυρά κύματα, τον ισλαμικό ριζοσπαστισμό που σπέρνει τον όλεθρο με τις πράξεις του τρόμου, τα πρώτα στάδια της κούρσας των εξοπλισμών με τη Ρωσία, η παρατεταμένη και φαινομενικά άλυτη Ελληνική κρίση και ο πραγματικός κίνδυνος του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την Ένωση.
H Στρατηγική της Μέρκελ φταίει δύο φορές, σύμφωνα με τον Müller. Η Καγκελάριος δημιούργησε μια αδιέξοδη κατάσταση σε μακροπρόθεσμη βάση. Ως αποτέλεσμα της οικονομικής στρατηγικής, που εγκρίθηκε από το Βερολίνο, οι συνθήκες διαβίωσης των Ευρωπαίων έχουν βελτιωθεί ελάχιστα. Τεράστια ιδιωτικά και δημόσια χρέη αποτελούν το βασικό εμπόδιο για την ανάπτυξη.
Αλλά σε αντίθεση με τις ΗΠΑ ή το Ηνωμένο Βασίλειο, η ευρωζώνη δεν διαθέτει μηχανισμό για να ασχοληθεί με αυτό το θέμα. Δεν έχει αναπτυχθεί ιδίως επειδή η γερμανική κυβέρνηση ήταν εναντίον αυτής της επιλογής…

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.