Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Κυριακή υπηρεσιακή κυβέρνηση ή ψήφιση της συμφωνίας στη Βουλή

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.ΤΣΙΠΡΑ
 Έκτακτο κυβερνητικό συβούλιο θα συγκαλέσει εκτάκτως απόψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με το ερώτημα την Κυριακή να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να σχηατισθεί υπηρεσιακή με σκοπό την διενέργεια εκλογών ή να αποδεχθεί η Ελλάδα την ενδιάμεση συμφωνία που προσφέρουν οι δανειστές και να την φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή.

Καταιγιστική μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την απόφαση να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στους οποίους ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα. 
«Οι αρχές της ΕΕ για αλληλεγγύη και σεβασμό δεν μπορούν να τεθούν σε κίνδυνο», διεμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του από τις Βρυξέλλες, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό, «οι αρχές της ΕΕ δεν βασίστηκαν σε εκβιασμό και τελεσίγραφα» και όπως υπογράμμισε, «η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών».
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους του ευρωπαϊκού λαού και του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Κατά πληροφορίες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς που επισκέπτεται το Μαυροβούνιο εκλήθη να επιστρέψει εσπευσμένα το απόγευμα στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες οι δανειστές ζητούν την παράταση του τρέχοντος προγράμματος βοήθειας έως το Νοέμβριο και προσφέρουν ένα τρίτο πακέτο διάσωσης για περίοδο τριών ετών. 
Αυτό προκύπτει από έγγραφα των θεσμών -της ΕΕ, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).
Μέχρι και το Νοέμβριο, οι θεσμοί θα δανείσουν στην ελληνική κυβέρνηση συνολική χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Από αυτά, τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ προέρχονται από την Ευρώπη και τα 3,5 δισεκατομμύρια από το ΔΝΤ, όπως προκύπτει από στοιχεία των τριών θεσμικών οργάνων.
Φυσικά η "χορηγία" αυτή θα συνοδεύεται από "αιματηρά" μέτρα.
Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.