Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Πάλι έστειλαν μαχητικά πάνω από ελληνικό έδαφος οι Τούρκοι - Πού το πάνε;

F-16 ΚΑΙ F-4 THΣ THK ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΕ ΥΨΟΣ 5000 ΜΕΤΡΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ  
Σε νέα επιθετική ενέργεια προχώρησε η τουρκική Αεροπορία σήμερα με υπέρπτηση Εθνικού εδάφους από μικτό σχηματισμό αεροσκαφών F-16 και F-4E Terminator.

 Πιο συγκεκριμένα σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-16 και 4 F-4,, εισήλθε στις 14:32 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ ν. Λέσβου και ν. Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:
Στις 14:57  τα 4 F-4 πραγματοποίησαν υπέςρπτηση πάνω από τη νήσο Ανθρωποφάγοι, στα 15.000 πόδια ύψος.
Στις 15:04 τα 2 F-16 πραγματοποίησαν υπέρπτηση πώνα από τη νήσο  Μακρονήσι και εν συνεχεία πάνω από τη νήσο  Ανθρωποφάγοι, στα 15.000 πόδια
Ο ανωτέρω σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:12 νοτίως ν. Σάμου.
Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίστηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.
Πρόκειται για μια ακόμη καθαρά επιθετική ενέργεια της Τουρκίας με στόχο πρακτικά τον επανακαθορισμό των εναέριων συνόρων αλλά και των θαλάσσιων.
Ιδιαίτερα το 2015 η τουρκική προκλητικότητα παρουσιάζει έξαρση.  Μόνο από τις αρχές του έτους έχουν σημειωθεί 12 υπερπτήσεις Εθνικού Εδάφους ενώ ισάριθμες είναι και οι εμπλοκές μαχητικών της Πα και της τουρκικής Αεροπορίας.
Μόλις προχθές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Εξωτερικών  Μεβλούτ Τσαβούσογλου μίλησε για μέτρα που μπορεί να πάρει η τουρκική Αεροπορία αντιδρώντας στους υποτιθέμενους εγκλωβισμούς τούρκικων μαχητι9κών από ελληνικά ενώ αυτά πετούν σε διεθνή εναέριο χώρο, στην πραγματικότητα όμως όταν παραβιάζουν τον Εθνικό Εναέριο Χώρο.
Αν και ο Τούρκος υπουργός «έσπευσε» να συμπληρώσει πως δεν πιστεύει σε τέτοια «μέτρα» καθώς τα θεωρεί «παιδαριώδη» εντούτοις ο υπαινιγμός ήταν σαφής, για την πρόκληση ενός θερμού επεισοδίου κάτι που όπως έχουμε τονίσει κατ΄ επανάληψη φαίνεται πως επιδιώκει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα.
Οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ βασίζονται στις ψευδείς ανακοινώσεις του τουρκικού Επιτελείου για εγκλωβισμούς τούρκικων μαχητικών από ελληνικά, δημιουργώντας έτσι το «κατάλληλο» κλίμα έτσι ώστε η τουρκική Αεροπορία να «απαντήσει» στις ελληνικές «προκλήσεις».
Είναι φανερό ότι το σκηνικό ενός θερμού επεισοδίου στήνεται μεθοδικά από την Τουρκία. Το μονό ερώτημα είναι το πότε αυτό θα εκδηλωθεί.

Πηγή Τμήματος Ειδήσεων:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.