Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

BOMBA MEΓΑΤΟΝΩΝ: Στο εδώλιο 32 για τις ΜΙΖΕΣ του Άκη – Για κακούργημα και ο επιχειρηματίας Γερμανός!

germanos

Οριστικά στο εδώλιο θα καθίσουν 32 κατηγορούμενοι για μίζες που ξεπερνούν τα 60 εκατομμύρια ευρώ από την προμήθεια

των γερμανικών υποβρυχίων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου μετά την επικύρωση του παραπεμπτικού βουλεύματος από τον Άρειο Πάγο. Στην εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου προσέφυγε ο κατηγορούμενος στην υπόθεση επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός, ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση.
Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Χαράλαμπος Βουρλιώτης απέρριψε την αίτηση αναίρεσης με αποτέλεσμα οι κατηγορούμενοι να οδηγούνται στο εδώλιο.
Υπενθυμίζεται ότι σε δίκη για την υπόθεση προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων παραπέμπονται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 32 πρόσωπα και συγκεκριμένα: O εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, ο νομικός Σπύρο Μεταξά, οι πρώην στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Μπέλτσιος και Παύλος Νικολαΐδης, ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά Σωτήρης Εμμανουήλ, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός, ο άλλοτε συνεργάτης του Μ. Ματαντού, Αντώνης Χάγιας, καθώς και οι Γιώργος Νικολάου και Πάνος Γερμανός ιδιοκτήτης της γνωστής εταιρείας «Γερμανός».
Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται τα αδικήματα τις δωροδοκίας, δωροληψίας, απιστίας και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ οι κατηγορίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδίδονται σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.