Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Σύσκεψη στο Μαξίμου για το «μεταναστευτικό»: Αποφάσεις παρωδία

Μέτρα χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο αλλά και αλλαγή γλώσσας από την συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για το μεταναστευτικό στο Μαξίμου.

Πλέον δεν υπάρχει λαθρομετανάστευση ούτε καν παράτυπη μετανάστευση υπάρχει μόνο πρόσφυγας και μετανάστης σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τ. Χριστοδουλοπούλου.
Έτσι αντί για παραβίαση των νόμων του κράτους και της εθνικής του κυριαρχίας και των συνόρων αντί για  λαθρομετανάστες έχουμε «νεοεισελθόντες» οι οποίοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Στους «μετανάστες» και στους «πρόσφυγες».   
Παράλληλα στη σύσκεψη στο Μαξίμου αποφασίστηκε οι «νεοεισερχόμενοι» να φιλοξενούνται σε ειδικούς χώρους στην ηπειρωτική Ελλάδα με τον Έλληνα πολίτη να πληρώνει μέσω των φόρων τα απαραίτητα κονδύλια για τη δημιουργία τους.
Τέλος και όπως σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχουμε να κάνουμε πλέον με ζήτημα λαθρομετανάστευσης αλλά με «προσφυγικό» και μόνο.
Τα «μέτρα» της κυβερνητικής επιτροπής:
1. Η μεταφορά των νεοεισελθέντων από τα νησιά σε κέντρα υποδοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα και ο διαχωρισμός τους εκεί σε πρόσφυγες και σε μετανάστες.
2. Στους Σύρους πρόσφυγες που δικαιούνται άσυλο θα δίνονται άμεσα, τα νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα με τα οποία μπορούν να ταξιδέψουν στη χώρα προτίμησής τους.
3. Εγκρίθηκε σχέδιο  για τη διαμόρφωση ειδικών χώρων διαμονής σε κλειστούς χώρους, σε καταυλισμούς, αλλά και σε υπάρχουσες υποδομές, όπου θα γίνονται και όλες οι απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και θα τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
4. Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, αλλά και στη Σύνοδο των αρμόδιων υπουργών, η κυβέρνηση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές προς την Ευρώπη και να υπάρξει αναλογικός καταμερισμός των προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Το προσφυγικό ζήτημα είναι διεθνές και όχι ελληνικό. Απαιτεί σοβαρότητα, ψυχραιμία και πάνω από όλα ανθρωπιά. Αυτή την ώρα δεν νοούνται πολιτικά παιχνίδια και ανέξοδοι λαϊκισμοί με τις ανθρώπινες ζωές» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Πρόκειται αναμφισβήτητα όχι απλώς για χειροτέρευση της κατάστασης αλλά για ουσιαστική και συνειδητή παράδοση της χώρας στους αλλοδαπούς.
Πρωθυπουργός, υπουργοί και υφυπουργοί «συσκέπτονταν» επί ώρες στο Μαξίμου για να καταλήξουν απλώς ότι το ζήτημα είναι προσφυγικό και ευρωπαϊκό!
Προφάσεις εν αμαρτίαις.  Η απόφαση για την αφελληνισμό του τόπου έχει κυβερνητική υπογραφή.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.