Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Τον ορισμό επιτροπών στους ΟΤΑ για το σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ ζητάει ο Πατούλης

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, ζητάει τον ορισμό εκπροσώπων για τη συγκρότηση των 13 Περιφερειακών Επιτροπών Αναπτυξιακού Σχεδιασμού για το νέο ΕΣΠΑ Το αίτημα αυτό πραγματοποιήθηκε με επιστολή προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση και Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη, τους Περιφερειάρχες και τους προέδρους των ΠΕΔ της χώρας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης ζητά να οριστούν εκπρόσωποι κάθε Αποκεντρωμένης Διοίκησης, των Περιφερειακών Συμβουλίων και των Διοικητικών Συμβουλίων των ΠΕΔ, ενόψει της προγραμματιζόμενης εξειδίκευσης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και προκειμένου να συγκροτηθούν με απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ οι 13 Περιφερειακές Επιτροπές Αναπτυξιακού Σχεδιασμού.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκτιμάει ότι «με τη συγκρότηση των εν λόγω εισηγητικών οργάνων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης σε περιφερειακό επίπεδο, θα πραγματοποιήσουμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα διαβαθμιδικής συνεργασίας και θα εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο συνεργασίας Περιφερειών και Δήμων, που θα συμβάλλουν στη συντονισμένη προώθηση περιφερειακής και τοπικής ανάπτυξης και στην ενίσχυση των κοινών προσπαθειών μας για τη βελτίωση των υπηρεσιών μας προς τους πολίτες».
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.