Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Είναι καιρός για μια κλωτσιά στη Γερμανία έξω από την Ευρωζώνη!

Είναι καιρός για μια κλωτσιά στη Γερμανία έξω από την Ευρωζώνη!
Τη Γερμανία Πρέπει να πετάξουν έξω από το Ευρώ. Όχι την Ελλάδα.
(Το γερμανικό Gegenfrage, από το αμερικανικό περιοδικό Cap X)

Μετάφραση Μιχ. Στυλιανού
Τα ΜΜΕ δεν παύουν να μιλούν για Grexit, δηλαδή γιά έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Πρόκειται για παραπληροφόρηση. Το βαρίδι που παρασύρει την ευρωπϊκή οικονομία στον βυθό είναι το Βερολίνο, όχι η Αθήνα, γράφει το αμερικανικό περιοδικό Cap X. «Είναι καιρός για μια κλωτσιά στη Γερμανία έξω από την Ευρωζώνη», γράφει ο τίτλος του άρθρου του.
Πέρισυ η Γερμανία είχε σπάσει το ρεκόρ εξαγωγών με 217 δισεκατομμύρια ευρώ, δεύτερο μόνο μετά την Κίνα. Η Γερμανία είναι «η μηχανή ανάπτυξης» της οικονομίας της Ευρωζώνης, τουλάχιστον κατά τα λεγόμενα του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόϋμπλε. Η ευρωπαϊκή οικονομία είναι σωρός ερειπίων, μόνο η Γερμανία είναι η φωτεινή εξαίρεση. «Ο καλύτερος τρόπος θεραπείας αυτής της διεστραμμένης κατάστασης είναι να φύγει η Γερμανία από την Ευρωζώνη», τονίζει το αμερικανικό περιοδικό.
«Η κρίση της Ευρωζώνης συχνά αποκαλείται χρήση χρέους»,συνεχίζει το άρθρο. « Πράγματι η Ευρώπη σαν σύνολο έχει ένα πρόβλημα χρέους. Πρόκειται ωστόσο για ένα εσωτερικό πρόβλημα χρέους: Τα γερμανικά πλεονάσματα και η αυξανόμενη υπερχρέωση της ευρωπαϊκής περιφέρειας είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος... ΄Ωστε τι πρέπει να γίνει; Η καλύτερη λύση, άν και η πλέον απίθανη, είναι: η Γερμανία εγκαταλείπει το Ευρώ και επαναφέρει το Γερμανικό Μάρκο.»
Εάν η Ελλάδα έβγαινε από την Ευρωζώνη, το Ευρώ θα γινόταν ακριβότερο. Χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία θα αντιμετώπιζαν ισχυρότατη πίεση και θα αναγκάζονταν σύντομα να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Ελλάδας. Σε περίπτωση εξόδου της Γερμανίας το ευρώ θα γινότανε φθηνότερο, πράγμα που θα ήταν προς το συμφέρον των χωρών της νότιας Ευρώπης. Το νέο γερμανικό Μάρκο θα παρουσιίαζε πιθανότατα μαζική ανατίμηση, αλλά το ιαπωνικό παράδειγμα δείχνει ότι «το ισχυρό Γιέν δεν αποτελεί απειλή για ένα διαρθρωτικό εμπορικό πλέονασμα», γράφει το περιοδικό Cap X.
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.