Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

«Ανάσα Αξιοπρέπειας» θα ζητήσουν χιλιάδες Έλληνες την ώρα του Eurogroup

«Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί - Θα νικήσουμε»
«Ανάσα Αξιοπρέπειας» θα ζητήσουν χιλιάδες Έλληνες την ώρα του Eurogroup

Συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας στις 6 το απόγευμα για να σταλεί ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας - Αρκετά μεγάλη αναμένεται η ανταπόκριση του κόσμου παρά την κακοκαιρία - Συγκέντρωση συμπαράστασης και στη Λευκωσία

«Δεν εκβιαζόμαστε! Δεν υποκύπτουμε! Δεν φοβόμαστε! Δεν κάνουμε πίσω! Νικάμε». Αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα με το οποίο θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες πολίτες σε όλη τη χώρα τη «μάχη» της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους στο σημερινό έκτακτο Eurogroup στις Βρυξέλλες.



Το κάλεσμα για τα συλαλλητήρια έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η ανταπόκριση πανελλαδικά αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλη.





Στο νέο κάλεσμα με τίτλο «Ανάσα Αξιοπρέπειας», οι πολίτες καλούνται να πλημμυρίσουν το Σύνταγμα και τις πλατείες σε όλη την Ελλάδα στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης,  για να σταλεί ένα μήνυμα τερματισμού της λιτότητας. Ακόμη και η κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα τις δύο τελευταίες ημέρες δεν φαίνεται ικανή να σταματήσει τις κινητοποιήσεις.

Το κάλεσμα που ξεκίνησε στο διαδίκτυο και έγινε σύντομα σημείο αναφοράς τόνιζε:

«Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη. Προσπαθούν να μας εκβιάσουν και να μας φοβίζουν.



Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.  Να υψώσουμε το ανάστημά μας και να στείλουμε ένα παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Να μη μασήσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.



Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή μας. Επιλέγουμε την αξιοπρέπεια και ζητάμε για εμάς και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούμε όλους τους λαούς της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Θα νικήσουμε!».








Εκτός από τη Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα συγκεντρώσεις θα γίνουν και σε πολλές ακόμη πόλεις στην υπόλοιπη χώρα:

Χανιά: https://www.facebook.com/events/1535813133339808/?fref=ts

Ηράκλειο: https://www.facebook.com/events/1581224912095381/?ref_newsfeed_story_type=regular

Πάτρα: https://www.facebook.com/events/444402819057260/

Λαμία: https://www.facebook.com/events/1394520704187669/

Βόλος: https://www.facebook.com/events/573916049378673/

Καστοριά: https://www.facebook.com/events/386105781571453/?ref_newsfeed_story_type=regular

Ρέθυμνο: https://www.facebook.com/events/362412387275001/?ref_newsfeed_story_type=regular

Κάλυμνος: http://palmostiskalymnou.blogspot.gr/2015/…/blog-post_3.html

Λέσβος: https://www.facebook.com/events/1525174067745425/

Καβάλα: https://www.facebook.com/events/1544532319150096/?ref=3&ref_newsfeed_story_type=regular


Συγκέντρωση και στην Κύπρο

Εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό θαπραγματοποιηθεί και στην Κύπρο, έξω από το Σπίτι της Ευρώπης στη Λευκωσία.

Την εκδήλωση, που αποτελεί και διαμαρτυρία για τις πολιτικές λιτότητας στην Κύπρο, διοργανώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Ελλήνων Πολιτών Κύπρου, οργάνωση που συστάθηκε για να προσφέρει εξυπηρέτηση των περίπου 40.000 Ελλαδιτών μεταναστών στην Κύπρο.

Κόμματα τα αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων το ΑΚΕΛ, η ΕΔΕΚ και οι Οικολόγοι ανακοίνωσαν ότι θα παραστούν στην συγκέντρωση και κάλεσαν τους πολίτες να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και την Κυριακή, εν όψει της συνεδρίασης της Ευρωομάδας την επομένη (16/2/2015) στις Βρυξέλλες.


Δείτε στον χάρτη τις εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα



Πηγή: Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.