Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ο υΠΕΣ επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr μέσω… ΚΕΔΕ: “Καταργούνται” οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

Οι αρχαιότεροι υπηρεσιακά υπάλληλοι των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων θα ασκούν πλέον τα καθήκοντα των Γενικών Γραμματέων- θεσμό στον οποίον διορίζονται πολιτικά πρόσωπα από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γ.Πατούλης, επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.  Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ.Πατούλης, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έχει αποφασίσει για το επόμενο δίμηνο τις αρμοδιότητες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων να ασκούν οι Γενικοί Διευθυντές και να μη διορίσει Γενικούς Γραμματείς, προχωρώντας -μεταξύ άλλων- και σε εξοικονόμηση πόρων. Στο μεσοδιάστημα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα μελετήσει τον τρόπο με τον οποίον ο αποκεντρωμένος έλεγχος θα μεταφερθεί στους δήμους και στις Περιφέρειες- διασφαλίζοντας ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Πατούλης, «διάθεσή τους είναι οι ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πράγματα και να μην υπάρχει το μακρύ χέρι του κράτους».
Πηγή:
Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.