Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Οριστικό: Πάμε σε εκλογές μετά το παρών «κρίσιμων» βουλευτών

Δεν εξελέγη πρόεδρος – Υπουργικό Συμβούλιο για προκήρυξη εκλογών

Δεν εξελέγη πρόεδρος - Υπουργικό Συμβούλιο για προκήρυξη εκλογών
Μια επανάληψη του αποτελέσματος της δεύτερης ψηφοφορίας, πριν από 6 ημέρες ολοκληρώθηκαν οι τρεις άκαρπες ψηφοφορίες για την ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Η υποψηφιότητα του κ. Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε συνολικά 168 ναι. Εκτός από τους 155 κυβερνητικούς βουλευτές υπερ της υποψηφιότητας ψήφισαν και πάλι οι 13 ανεξάρτητοι βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει και τη δεύτερη φορά.
Πρόκειται για τους: Σπύρο Λυκούδη, Χρήστο Αηδόνη, Γιώργο Νταβρή, Γρηγόρη Ψαριανό, Βασίλη Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργο Κασαπίδη, Στάθη Μπούκουρα, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Παναγιώτη Μελά και Ιωάννη Κουράκο.
Με βάση αυτή την εξέλιξη, σύμφωνα με το Σύνταγμα η Βουλή πρέπει να διαλυθεί εντός των προσεχών 8 ημερών, κάτι που όμως αναμένεται να συμβεί νωρίτερα καθώς στο υπουργικό Συμβούλιο που έχει συγκληθεί για τις 2 μετά το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα κηρύξει ουσιαστικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα.
Στην δεύτερη ψηφοφορία της Τρίτης συνολικά υπέρ του κ. Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές και παρών 131. Απουσίαζε η βουλευτής Μαρία Κόλια Τσαρουχά.
Εκτός από τους 155 της κυβερνητικής πλειοψηφίας υπέρ του κ. Δήμα ψήφισαν και οι: Σπύρος Λυκούδης, Χρήστος Αηδόνης, Γιώργος Νταβρής, Γρηγόρης Ψαριανός, Βασίλης Οικονόμου, Μίκα Ιατρίδη, Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος, Κατερίνα Μάρκου, Γιώργος Κασαπίδης, Στάθης Μπούκουρας, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, Παναγιώτης Μελάς, Ιωάννης Κουράκος,
Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ψηφοφορία εκτός από τους 155 κυβερνητικούς βουλευτές υπέρ του κ. Δήμα ψήφισαν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές: Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου και Γιώργος Νταβρής.

Πηγή

Βαρνάβας όμορφος τόπος να μένεις, δύσκολος να ζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας...
Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.